Consulting

Cum să îți începi propria afacere în mediul rural

Mediul urban este deja suprasaturat de o mulțime afaceri, așa că ar fi momentul să profităm de aerul curat, de propriile idei de afaceri și să ne punem pe treabă pentru a ne dezvolta noi afaceri profitabile în mediul rural, afaceri ce încurajează un stil de viață sănătos. Bineînțeles, putem face acest lucru accesând fonduri europene.

Dacă deții în proprietate un teren sau o casă în mediul rural, cu atât mai bine – poți începe chiar de acolo, dacă nu, nu este nici o problemă, ai posibilitatea de arendare sau concesionare. Contrar percepției generale, nu ai nevoie de o idee revoluționară pentru a începe o afacere pe cont propriu. Poți da startul unui proiect profitabil cu avânt, curaj, perseverență și un plan de afaceri foarte bine pus la punct, cu care bineînțeles te putem ajuta noi.

Programul Național pentru Dezvoltare Rurală sprijină atât afacerile deja existente cât și cele debutante prin programe de finanțare din fonduri nerambursabile. Principalele obiective sunt sprijinirea tinerilor întreprinzători din mediul rural, diversificarea economiei rurale sustenabile, crearea de locuri de muncă și, nu în ultimul rând, încurajarea activităților tradiționale.

 

Acest program cuprinde următoarele măsuri de finanțare destinate noilor începuturi:

Submăsura 6.1 – Sprijin pentru instalarea tinerilor fermieri – Obiectivul investițiilor sprijinite în cadrul acestei submăsuri este de sprijinire a stabilirii pentru prima dată a tinerilor fermieri ca șefi/ conducători unici ai unei exploatații agricole. Sprijinul oferit fiind de maximum 50.000 Euro.

Submăsura 6.2 – Sprijin pentru înființare de activități neagricole în zone rurale, destinată înființării unor afaceri non-agricole mici, prin care beneficiarii pot primi 50.000 sau 70.000 de euro, în funcție de domeniul de activitate vizat.

Submăsura 6.3 – Sprijin pentru dezvoltarea fermelor mici – Obiectivul este sprijinirea investițiilor pentru creșterea competitivității exploataților agricole prin dotarea cu utilaje și echipamente performante, precum și investițiile pentru modernizarea fermei. Sprijinul nerambursabil fiind de 15.000 Euro.

Submăsura 6.4 – Investiții în crearea și dezvoltarea de activități neagricole, destinată înființării sau dezvoltării unor afaceri non-agricole medii sau mari, prin care beneficiarii pot primi finanțări de până la 200.000 de euro.


Leave A Comment

Pentru informații detaliate despre celelalte programe cofinanțate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitați 

www.fonduri-ue.ro

Contact Us

Parteneri oficiali

2020-2021 © Toate drepturile rezervate – PROVEST Fonduri Europene