Consulting

Etape esențiale pentru a demara o afacere de succes

Dacă vrei să devii antreprenor, este important să începi cu o idee de afaceri excelentă. Tot ce ai nevoie este un pic de inspirație. Dacă ai o grămadă de idei și nu știi exact de unde să începi, iată câteva sugestii de care să ții cont.

Stabilește domeniul în care vrei să activezi

  • Înainte de a începe o afacere, trebuie să îți identifici cu exactitate clientii, nișa în care vei activa.

Realizează un plan de afaceri

  • De asemenea, un pas extrem de important pe care trebuie să îl faci înainte de a începe o afacere este acela de a îți elabora un plan. Acesta te va ajuta să iți pui în ordine ideile și să calculezi și investiția pe care trebuie să o faci.

Gandeste din perspectiva clientului

  • O dată ce ai ales domeniul de activitate, ai concluzionat care sunt potențiali clienți, mai trebuie să iei în considerare serviciile oferite, incearcă să gândești din perspectiva clientului. Această tehnică te va ajuta să descoperi segmentul potrivit si să te adresezi acelor oameni care vor apela cu sigurantă la serviciile oferite.

Găsește oamenii potriviți pentru afacerea ta

  • Angajează personal care are competențe sau calificare în domeniul ales de tine, sau cel puțin să aveți interese/pasiuni comune.

Angajează un contabil bun

  • Unul dintre aspectele sensibile în antreprenoriat, în momentul lansării unei afaceri este contabilitatea. Trebuie să te asiguri că te poți baza pe un profesionist pentru a ține evidența contabilă, pentru a face declarațiile fiscale și pentru a se ocupa de tot ceea ce ține de acest domeniu.

Analizează concurența/ Fii strategic

  • Gândește-te cine este concurența ta, ce oferă/vinde și la ce preț. Făcând un studiu de piață vei putea să iei decizii cu privire la prețuri și promovarea produselor/serviciilor oferite. Vei putea decide locația pentru afacere și cum să concurezi cu celelalte afaceri similare.

Investește in marketing

  • Fii vizibil pe toate platformele, una dintre cheile succesului constă în a îți crește vizibilitatea în orice mediu. Pentru asta, sunt utile și necesare următoarele metode de promovare: Realizare website, postări frecvente pe rețelele de socializare online, apariții Tv, colaborări și căutare de noi parteneri, etc.

Leave A Comment

Pentru informații detaliate despre celelalte programe cofinanțate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitați 

www.fonduri-ue.ro

Contact Us

2020 © Toate drepturile rezervate – PRO VEST Fonduri Europene

Pentru scopuri precum afișarea de conținut personalizat, folosim module cookie sau tehnologii similare. Apăsând Accept sau navigând pe acest website, ești de acord să permiți colectarea de informații prin cookie-uri sau tehnologii similare.