Consulting

APIA: Se efectuează plățile pentru cererile depuse de fermieri în cadrul Măsurii 21

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA), a anunțat faptul că începând cu data de 22 decembrie 2020, a dat startul plăților pentru cererile depuse de fermieri în cadrul Măsurii 21 din Programul Național de Dezvoltare Rurală PNDR 2014-2020.

Având în vedere că fermierii din România au fost afectați într-un mod fără precedent de consecințele pandemiei de COVID-19, reprezentanții Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, în urma consultărilor avute cu asociațiile de fermieri, au făcut eforturi pentru a lansa o măsură extrem de utilă și care sprijină fermierii din sectorul zootehnic – bovine, ovine – caprine și pe cei din sectorul de legume-fructe și cartofi.

 

APIA a anuțat ca în cadrul măsurii un număr de 122.986 de fermieri au depus cereri de plată.

Ieri, 22 decembrie 2020, APIA a demarat plata pentru suma de 101,58 milioane de euro pentru un număr de 65.531 fermieri, respectiv: 23.375 pentru sectorul legume – fructe și cartofi, 24.826 pentru sectorul bovine și 21.616 de fermieri pentru sectorul ovine/caprine.

 

Fermierii activi sunt:

  • a) beneficiarii care au îndeplinit calitatea de fermier activ și au încasat plăți directe conform dovezilor verificabile aferente Cererii unice de plată din Campania 2019;
  • b) beneficiarii care au solicitat plăți directe pentru prima dată în anul 2020 și îndeplinesc prevederile OMADR nr. 619/2015, cu modificările și completările ulterioare.

 

 

Sursa: APIA

 


Leave A Comment

Pentru informații detaliate despre celelalte programe cofinanțate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitați 

www.fonduri-ue.ro

Contact Us

2020 © Toate drepturile rezervate – PRO VEST Fonduri Europene

Pentru scopuri precum afișarea de conținut personalizat, folosim module cookie sau tehnologii similare. Apăsând Accept sau navigând pe acest website, ești de acord să permiți colectarea de informații prin cookie-uri sau tehnologii similare.