Consulting

România a atras Fonduri Europene în valoare de 4 miliarde euro, începând cu noiembrie 2019

Conform unui comunicat oficial emis pe data de 9 decembrie 2020, Ministerul Fondurilor Europene a transmis că România va atrage în acest an fonduri europene în valoare de 2,909 miliarde euro, prin intermediul programelor operaționale gestionate. În noiembrie și decembrie 2019, România a atras fonduri UE în valoare de 1,1 miliarde euro. Astfel, suma atrasă începând cu noiembrie 2019 se ridică la 4 miliarde euro.

„Valoarea fondurilor europene atrase de România începând cu noiembrie 2019, de când am preluat coordonarea Ministerului Fondurilor Europene este semnificativă: 4 miliarde euro. Sunt fonduri care susțin dezvoltarea României prin investiții în infrastructură, în digitalizare, în educație și sănătate. În contextul crizei sanitare cauzate de pandemia COVID-19, am alocat peste 1 miliard de euro pentru a finanța spitalele și unitățile administrativ-teritoriale în lupta cu noul coronavirus. Și în alte domenii a fost accelerată atragerea fondurilor europene, motiv pentru la nivelul majorității programelor prin care România atrage fonduri în acest an sumele atrase vor fi mai mari decât cele previzionate. Banii europeni schimbă vieți!”, a transmis ministrul Fondurilor Europene, Domnul Marcel Boloș.

 

În primii ani ai actualei perioadei de programare, adică în perioada 2014-2016, nu au fost atrase sume din fondurile alocate pentru 2014-2020. În anii următori, 2017-2019, au fost atrase sume de 1,94 miliarde euro/ an. Dacă sunt luați în calcul și primii ani ai perioadei de programare, atunci media sumelor atrase este de 973,87 milioane/an.

Mai jos vă prezentăm situația detaliată la nivelul fiecărui program, conform MFE:

 

Sursa: MFE.

Tags: afaceri bani europeni business consiliere consultanta consulting finantare nerambursabila fonduri europene funds granturi investitii proiecte europene

Leave A Comment

Pentru informații detaliate despre celelalte programe cofinanțate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitați 

www.fonduri-ue.ro

Contact Us

2020 © Toate drepturile rezervate – PRO VEST Fonduri Europene

Pentru scopuri precum afișarea de conținut personalizat, folosim module cookie sau tehnologii similare. Apăsând Accept sau navigând pe acest website, ești de acord să permiți colectarea de informații prin cookie-uri sau tehnologii similare.