Consulting

IMM-urile din România vor putea beneficia de fonduri europene din Mecanismul de Reziliență și Redresare, în perioada 2021-2024!

Mecanismul de Reziliență și Redresare este cel mai important pilon al Planului de Redresare al UE, aprobat de Consiliul European. Mecanismul va gestiona 672,5 miliarde de euro din cele 750 de miliarde de euro alocate Planului de Redresare.

Prin acest mecanism, România va primi peste 30 de miliarde de euro în următorii 4 ani, (din care 13,7 miliarde de euro vor fi granturi (nerambursabile) și 16,6 miliarde de euro vor fi împrumuturi cu dobândă avantajoasă).

 

Siegfried Mureșan coraportor asupra Mecanismului din partea grupului popularilor (PPE), a declarat: „Am ajuns la un acord politic în Parlamentul European asupra raportului legislativ al Mecanismului de Reziliență și Redresare. Raportul legislativ este susținut de cele patru mari grupuri politice proeuropene din Parlamentul European: Grupul PPE, Grupul Socialiștilor, Renew și Verzii”.

Acordul politic din PE prevede :

  • Fondurile din acest mecanism vor fi alocate către șase direcții: tranziția spre o economie verde, digitalizarea, coeziunea socială, competitivitatea economică (includem aici sectorul privat, IMM-urile, industria, infrastructura), întărirea capacității administrative (de exemplu reformarea și extinderea capacității instituțiilor publice) și politicile pentru tineri.
  • Durata mecanismului va fi de 4 ani, în loc de 3 ani (cât se prevpzuse în Consiliul UE), astfel încât România și celelalte state membre să mai aibă un an în plus la dispoziție pentru a cheltui banii.
  • România și celelalte state membre vor putea deconta prin acest mecanism inclusiv cheltuieli realizate pentru combaterea pandemiei de COVID-19 în perioada februarie – decembrie 2020, adică înainte de intrarea în vigoare a mecanismului.
Tags: afaceri bani europeni business consiliere consulntanta consulting fonduri europene funds. finantare nerambursabila granturi investitii proiecte europene reconversie economica redresare economica

Leave A Comment

Pentru informații detaliate despre celelalte programe cofinanțate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitați 

www.fonduri-ue.ro

Contact Us

2020-2021 © Toate drepturile rezervate – PROVEST Fonduri Europene