Consulting

MĂSURA 2 – Granturile pentru capitalul de lucru ar putea fi suplimentate cu 500 de milioane de euro!

În data de 28 octombrie 2020, în timpul ședinței de guvern, ministrul Fondurilor Europene, Marcel Boloș, a anunțat că se ia în calcul majorarea bugetului aferent granturilor pentru capital de lucru cu aproximativ 500 milioane euro.

„În funcție de valarea finală pe care o au aceste cereri de finanțare depuse până acum , luăm în calcul majorarea bugetului cu aproximatv 500 de milioane de euro”, a declarat ministrul Marcel Boloș.

Bugetul alocat inițial pentru măsura a doua, era de 350.000.000 euro.

 

„Trebuie făcută o evaluare, probabil că e un număr de aplicații care nu îndeplinesc condițiile și să vedem suma necesară de suplimentare. Trebuie făcută o evaluare a solicitărilor, trebuie văzut exact care îndeplinesc condițiile legale, evaluarea sumei necesare pentru a putea acorda granturile pentru capital de lucru pentru firmele care îndeplinesc condițiile legale și suplimentați suma” – a declarat Ludovic Orban în ședința de guvern.

Ieri, 28 octombrie, la ora 20:00, s-a încheiat depunerea aplicațiilor pentru granturile pentru capital de lucru, totalul cererilor depuse fiind de 22.226.

 

În ceea ce privește măsura 1 – microgranturile, ministrul Economiei, Virgil Popescu a propus redeschiderea apelului, luând în considerare resursele rămase ca urmare a aplicațiilor depuse. Propunerea ministrului vizează acordarea de microgranturi și acelor companii înființate în 2019 care nu au putut genera o cifră de afaceri de 5.000 euro.

„Dar numai pentru cei înființați în anul 2019 și care nu au avut posibilitatea să genereze cifră de afaceri de 5.000 de euro!” – a menționat Ludovic Orban.

Pentru măsura 1 se va folosi bugetul rămas, de 41,5 milioane de euro.

 

Tags: afaceri bani europeni business Capital de lucru consiliere consulntanta consulting fonduri europene funds. finantare nerambursabila granturi granturi capital de lucru investitii microgranturi proiecte europene

Leave A Comment

Pentru informații detaliate despre celelalte programe cofinanțate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitați 

www.fonduri-ue.ro

Contact Us

2020 © Toate drepturile rezervate – PRO VEST Fonduri Europene

Pentru scopuri precum afișarea de conținut personalizat, folosim module cookie sau tehnologii similare. Apăsând Accept sau navigând pe acest website, ești de acord să permiți colectarea de informații prin cookie-uri sau tehnologii similare.