Consulting

Fermierii care angajează tineri șomeri vor putea primi de la stat între 2.250 – 6.000 lei pe lună, pentru salarii.

Conform unui proiect de ordonanță de urgență inițiat de Ministerul Fondurilor Europene, fermierii și alți angajatori din sectorul agro-alimentar vor putea beneficia de fonduri europene cu valori cuprinse între 2.250 – 6.000 de lei pe lună pentru fiecare șomer tânăr pe care îl vor angaja, pentru plățile salariale.

 

 

CRITERII ACORDARE

Angajatorii care activează în sectorul agro-alimentar trebuie să angajeze șomeri cu vârste cuprinse între 16 și 29 de ani, înregistrați la agențiile de ocupare a forței de muncă.

Angajatorii vor primi acest sprijin lunar, timp de 18 luni, dar nu mai târziu de 31 decembrie 2023, pentru fiecare astfel de șomer angajat.

Cu acești bani fermierii și alți beneficiari din sectorul agro-alimentar vor asigura maximum 75% din salariul tânărului respectiv, diferența de 25% intrând în  obligația angajatorilor.

 

Sumele salariale se vor acorda pentru angajarea cu normă întreagă a șomerilor, astfel:

  • maximum 2.250 lei pentru fiecare șomer angajat, fără să aibă nici măcar studii medii.
  • maximum 3.500 de lei pentru fiecare șomer angajat pe post care are cerințe de studii medii cel puțin.
  • maximum 6.000 de lei pentru șomeri angajați pe posturi care presupun studii superioare indiferent de specialitatea acestor studii.

 

Ajutoarele nerambursabile vor fi acordate din bugetul Ministerului Agriculturii din fonduri europene (Programul Operațional Capital Uman).

 

Proiectul de ordonanță de urgență a intrat, joi, în ședința de Guvern, momentan acesta se află în analiză.

Tags: afaceri bani europeni business consiliere consulntanta consulting fermieri fonduri europene funds. finantare nerambursabila granturi investitii proiecte europene salariu

Leave A Comment

Pentru informații detaliate despre celelalte programe cofinanțate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitați 

www.fonduri-ue.ro

Contact Us

2020-2021 © Toate drepturile rezervate – PROVEST Fonduri Europene