Consulting

Au fost anuntate perioadele de lansare pentru Schemele de ajutor, Capital de lucru si Granturi pentru investitii!

Secretarul de stat din Ministerul Economiei Liviu Rogojinaru a prezentat, joi, calendarul de lansare a schemelor de granturi. Măsura 2 – granturi pentru capitalul de lucru cu valori cuprinse între 2.000-150.000 de euro și a Măsurii 3 – granturi de investiții de câte 50.000-200.000 de euro pentru firme.

 

„Schema a doua de sprijin, granturile pentru capital de lucru în valoare de 350 de milioane de euro, va intra în dezbatere publică săptămâna viitoare şi va începe în săptămâna 26-31 octombrie”. În ceea ce privește programul de investiții în valoare de 550 de milioane de euro, acesta se va deschide în săptămâna 2-8 noiembrie”, a anunțat secretarul de stat.

 

În cadrul videoconferinței  “RoInvest” organizată de agenția de presă News.ro pe Facebook, Liviu Rogojinaru a prezentat calendarul celor 3 Măsuri de finanțare în valolare totală de 1 miliard de euro (cu tot cu contribuția beneficiarilor) :

  • Măsura 1– Microgranturi de câte 2.000 de euro, buget de 100 milioane euro. „Primul program a început de luni, avem peste 16.000 de aplicanți, avem și 1000 de aplicanți la care s-au cerut lămuriri suplimentare. Îl vom ține deschis până la sfârșitul săptămânii acesteia, dar eu cred că va fi deschis și săptămâna viitoare, de așa manieră încât toți cei care vor avea dorința, necesitatea să poată să intre în acest program”.
  • Măsura 2 – Granturi de capital de lucru de 2.000-150.000 euro.„Al doilea program, de 350 de milioane de euro, va începe, în proporție foarte mare, în săptămâna de la 26 la 31 octombrie. Probabil, cred eu, spre începutul săptămânii se va întâmpla. Mai mult ca sigur, săptămâna viitoare îl punem în dezbatere publică, marți, miercuri, cel târziu, să aibă acel minim necesar de 3 zile. Și va fi deschis timp de o săptămână. Eu cred că se va termina mai repede decât primul program”.
  • Măsura 3 – Granturi de investiții de 50.000-200.000 euro. „Cel de-al treilea program, programul de investiții, de 550 milioane euro, se va deschide în săptămâna de la 2 la 8 noiembrie. Este o înșiruire întreagă de lucruri pe care trebuie să le facem ca să fim în conformitate cu legea și ține și de foarte multe lucruri pe care trebuie să le facă STS pentru a fi în conformitate cu implementarea programului și cu testele care trebuie făcute”.
Tags: afaceri bani europeni business consiliere consulntanta consulting fonduri europene funds. finantare nerambursabila granturi investitii proiecte europene

Leave A Comment

Pentru informații detaliate despre celelalte programe cofinanțate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitați 

www.fonduri-ue.ro

Contact Us

2020-2021 © Toate drepturile rezervate – PROVEST Fonduri Europene