Consulting

Modificarea Schemei de ajutor de stat pentru sprijinirea dezvoltării de produse și servicii TIC inovative create de IMM-uri.

În data de 7 octombrie 2020, a fost publicat în Monitorul Oficial ordinul pentru modificarea articolului 11 din Schema de ajutor de stat pentru sprijinirea dezvoltării de produse și servicii TIC inovative create de IMM-uri, în cadrul POC, Axa prioritară 2, prioritatea de investiție 2b – Dezvoltarea produselor și serviciilor TIC, a comerțului electronic și a cererii de TIC, acțiunea 2.2.1 „Sprijinirea creșterii valorii adăugate generate de sectorul TIC și a inovării în domeniu prin dezvoltarea de clustere”, apelul 3.

 

Schema de ajutor a fost aprobată prin ORDINUL nr. 1.093/2.082/2020, publicat în Monitorul Oficial, Partea I, nr. 847 din 15 septembrie 2020.

A fost eliminată din Articolul 11 mențiunea conform căreia beneficiarii trebuie să își desfășoare activitatea în România în anumite sectoare economice, respectiv C2611, C2612, J6201, J6202, J6203, J6209, M7211, M7219.

 

Beneficiarii eligibili conform noilor modificări sunt:

  • întreprinderi (microîntreprinderi, întreprinderi mici, întreprinderi mijlocii) , care își desfășoară activitatea în România, centrate pe domeniul TIC;
  • întreprinderi (microîntreprinderi, întreprinderi mici, întreprinderi mijlocii) care își desfășoară activitatea în România, în cadrul clusterelor centrate pe domeniul TIC;
  • consorții formate din entitățile definite mai sus și întreprinderi (microîntreprinderi, întreprinderi mici, întreprinderi mijlocii) care își desfășoară activitatea în România.

 

consiliere, consulntanta, consulting, granturi, investitii, fonduri europene, funds. finantare nerambursabila, afaceri, bani europeni, proiecte europene, business,

Scopul prezentei scheme de ajutor de stat este de a finanţa o serie de activităţi necesare pentru implementarea proiectelor prin care se asigură dezvoltarea de produse/servicii/ aplicaţii TIC inovative cu aplicabilitate în următoarele domenii:

  • IoT, smart city/village/agriculture etc.;
  • cyber security;
  • big data;
  • inteligenţă artificială/Blockchain/Virtual Reality (VR)/Augmented Reality (AR);
  • tranzacţii electronice;
  • e-guvernare/e-administraţie/e-sănătate/e-educaţie;
  • digitalizare (automatizare, robotizare) industrială.

 

Tags: afaceri bani europeni business consiliere consulntanta consulting fonduri europene funds. finantare nerambursabila granturi investitii IT proiecte europene TIC

Leave A Comment

Pentru informații detaliate despre celelalte programe cofinanțate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitați 

www.fonduri-ue.ro

Contact Us

Parteneri oficiali

2020-2021 © Toate drepturile rezervate – PROVEST Fonduri Europene