Consulting

Măsura 2 – Granturi pentru capitalul de lucru – Procedura de implementare actulizată!

Ministerul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri a publicat  luni, 5 octombrie 2020, proiectul de procedură actualizat pentru implementarea Măsurii 2 „Granturi pentru capital de lucru”,  conform observațiilor primite în perioada de consultare publică.

 

Guvernul României acordă granturi pentru capital de lucru IMM-urilor a căror activitate a fost afectată de răspândirea virusului SARS-CoV-2 sau a căror activitate a fost interzisă sau redusă prin ordonanțe militare pe perioada stării de urgență și/sau pe perioada stării de alertă ca și cotă procentuală de maxim 15% din cifra de afaceri înregistrată în anul 2019.

 

Printre actualizările aferente proiectului se numără adăugarea unor precizări suplimentare cu privire la eligibilitatea cheltuielilor:

  • Cheltuiala cu taxa pe valoarea adăugată este eligibilă dacă este nerecuperabilă.
  • Pentru decontarea datoriilor sunt eligibile și facturile emise anterior semnării contractului care vor fi achitate din micrograntul acordat în cadrul măsurii, după data semnării contractului;
  • Cheltuielile cu consultanța nu sunt eligibile în cadrul prezentei măsuri.
  • Nu sunt eligibile cheltuielile aferente salariilor, achizițiilor de bunuri second-hand, nu sunt permise achizițiile în sistem leasing, iar cheltuielile cu chiria activelor corporale nu sunt eligibile, cu excepția cheltuielilor privind chiria pe bază de contract încheiat, pentru sediul social/punctul de lucru unde se desfășoară activitatea pentru care se solicită finanțare.

 

Care este valoarea grantului pentru capital de lucru?

  • pentru IMM-urile cu cifra de afaceri aferentă anului 2019 cuprinsă între 5.000 și 13.500 euro, valoarea grantului este de 2.000 euro;
  • pentru IMM-urile cu cifra de afaceri aferentă anului 2019 cuprinsă între 13.501 și 1.000.000 euro, valoarea grantului se stabilește în procent de 15% din cifra de afaceri și nu poate depăși suma de 150.000 euro. Pentru IMM-urile cu cifra de afaceri cu echivalentul în euro de peste 1 milion de euro, valoarea maximă a ajutorului este de 150.000 euro.

PENTRU MAI MULTE INFORMAȚII CU PRIVIRE LA OBȚINEREA DE FINANȚĂRI NERAMBURSABILE, ACCESAȚI RUBRICA DE CONTACT ȘI VĂ STĂM LA DISPOZIȚIE !

Tags: afaceri bani europeni business consiliere consulntanta consulting fonduri europene funds. finantare nerambursabila granturi investitii proiecte europene

Leave A Comment

Pentru informații detaliate despre celelalte programe cofinanțate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitați 

www.fonduri-ue.ro

Contact Us

2020-2021 © Toate drepturile rezervate – PROVEST Fonduri Europene