Consulting

Măsura 2 – Granturi pentru capitalul de lucru – Procedura de implementare actulizată!

Ministerul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri a publicat  luni, 5 octombrie 2020, proiectul de procedură actualizat pentru implementarea Măsurii 2 „Granturi pentru capital de lucru”,  conform observațiilor primite în perioada de consultare publică.

 

Guvernul României acordă granturi pentru capital de lucru IMM-urilor a căror activitate a fost afectată de răspândirea virusului SARS-CoV-2 sau a căror activitate a fost interzisă sau redusă prin ordonanțe militare pe perioada stării de urgență și/sau pe perioada stării de alertă ca și cotă procentuală de maxim 15% din cifra de afaceri înregistrată în anul 2019.

 

Printre actualizările aferente proiectului se numără adăugarea unor precizări suplimentare cu privire la eligibilitatea cheltuielilor:

  • Cheltuiala cu taxa pe valoarea adăugată este eligibilă dacă este nerecuperabilă.
  • Pentru decontarea datoriilor sunt eligibile și facturile emise anterior semnării contractului care vor fi achitate din micrograntul acordat în cadrul măsurii, după data semnării contractului;
  • Cheltuielile cu consultanța nu sunt eligibile în cadrul prezentei măsuri.
  • Nu sunt eligibile cheltuielile aferente salariilor, achizițiilor de bunuri second-hand, nu sunt permise achizițiile în sistem leasing, iar cheltuielile cu chiria activelor corporale nu sunt eligibile, cu excepția cheltuielilor privind chiria pe bază de contract încheiat, pentru sediul social/punctul de lucru unde se desfășoară activitatea pentru care se solicită finanțare.

 

Care este valoarea grantului pentru capital de lucru?

  • pentru IMM-urile cu cifra de afaceri aferentă anului 2019 cuprinsă între 5.000 și 13.500 euro, valoarea grantului este de 2.000 euro;
  • pentru IMM-urile cu cifra de afaceri aferentă anului 2019 cuprinsă între 13.501 și 1.000.000 euro, valoarea grantului se stabilește în procent de 15% din cifra de afaceri și nu poate depăși suma de 150.000 euro. Pentru IMM-urile cu cifra de afaceri cu echivalentul în euro de peste 1 milion de euro, valoarea maximă a ajutorului este de 150.000 euro.

PENTRU MAI MULTE INFORMAȚII CU PRIVIRE LA OBȚINEREA DE FINANȚĂRI NERAMBURSABILE, ACCESAȚI RUBRICA DE CONTACT ȘI VĂ STĂM LA DISPOZIȚIE !

Tags: afaceri bani europeni business consiliere consulntanta consulting fonduri europene funds. finantare nerambursabila granturi investitii proiecte europene

Leave A Comment

Pentru informații detaliate despre celelalte programe cofinanțate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitați 

www.fonduri-ue.ro

Contact Us

2020 © Toate drepturile rezervate – PRO VEST Fonduri Europene

Pentru scopuri precum afișarea de conținut personalizat, folosim module cookie sau tehnologii similare. Apăsând Accept sau navigând pe acest website, ești de acord să permiți colectarea de informații prin cookie-uri sau tehnologii similare.