Consulting

Panouri fotovoltaice și stații de încărcare a vehiculelor electrice pentru industria HoReCa

Granturi nerambursabile de pana la 100.000 Euro

 

IMM-urile si reprezentanții domeniului HORECA pot beneficia de fonduri pentru achiziționarea de echipamente pentru producerea energiei electrice regenerabile cu ajutorul panourilor fotovoltaice, precum și achiziționarea de stații de încărcare a vehiculelor electrice și electrice hibrid plug-in prin Programul de finanțare „Electric UP”.

 

 

Buget:

  • Valoare totală a finanțării pentru panourile fotovoltaice pentru producerea de energie electrică cu o putere instalată cuprinsă între 27 kWp – 100kWp, este de 200 milioane de euro, iar fiecare proiect va putea avea o valoare maximă de 100.000 euro;
  • Pentru stațiile de reîncărcare de 22 KW pentru vehicule electrice şi electrice hibrid plug-in, a fost anunțată pregătirea unui program pentru acordarea unor granturi 100% nerambursabile în valoare de 30.000 de euro.

 

Obiectiv:

Ministerul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri, a lansat o nouă schemă de finanțare, în cadrul planului Național “Reclădim România” – ELECTRIC UP, un program special elaborat pentru a sprijini investițiile și reconversia economică.

Energia solară fotovoltaică este energie produsă prin celule fotovoltaice solare, care convertesc lumina soarelui direct în energie electrică, iar avantajele majore ale automobilului electric sunt consumul redus, poluare aproape de zero în afara producției, eficiență/randament foarte mare, accelerare instantă, zgomot foarte redus, întreținere ușoară.
Specialiştii spun că astfel de sisteme au o durată de viaţă de până la 25 de ani, iar investiţia aduce economii mari pe termen lung.

 

“În temeiul art. 115 alin. (4) din Constituţia României, republicată,
Art. 3

(1) Prin Programul de finanțare “ELECTRIC UP” se acordă un ajutor de minimis beneficiarilor întreprinderi mici și mijlocii în sensul Legii nr. 346/2004 privind stimularea înființării și dezvoltării întreprinderilor mici și mijlocii, cu modificările și completările ulterioare, precum și beneficiari reprezentanți ai domeniului HORECA, persoane juridice române, care au înscrise ca activitate principală sau secundară, conform codurilor CAEN, una din activitățile corespunzătoare domeniului HORECA”.

Tags: afaceri bani europeni business consiliere consulntanta consulting fonduri europene funds. finantare nerambursabila granturi investitii proiecte europene

Leave A Comment

Pentru informații detaliate despre celelalte programe cofinanțate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitați 

www.fonduri-ue.ro

Contact Us

2020 © Toate drepturile rezervate – PRO VEST Fonduri Europene

Pentru scopuri precum afișarea de conținut personalizat, folosim module cookie sau tehnologii similare. Apăsând Accept sau navigând pe acest website, ești de acord să permiți colectarea de informații prin cookie-uri sau tehnologii similare.