Consulting

Urmează granturi de 30.000-200.000 € pentru micro firmele din județele Timiș, Arad, Hunedoara, Caraș-Severin! Vezi aici perioada de lansare și proiectul de ghid.

Conform celei mai recente schițe actualizate a Ghidului solicitantului, au fost publicate termenele orientative de înregistrare pentru granturile de 30.000-200.000 € fiecare pentru micro firmele productive din 4 județe din Regiunea Vest.

A fost publicată de curând versiunea actualizată a Ghidului solicitantului ,,Sprijin pentru microîntreprinderi”- apelul 1, de către Agenția de Dezvoltare Regională (ADR), care se adresează micro firmelor ce se află în zona de producție, din Județele Timiș, Arad, Hunedoara, Caraș-Severin.

Ce presupune noul calendar orientativ:

 • Până pe data de 29.05.2023, ora 12:00 Ghidul solicitantului o să fie în consultare.
 • Ghidul final o să fie publicat în lunaiunie 2023. Timpul antreprenorilor pentru efectuarea proiectelor este de două luni.
 • Sesiunea de depunere a proiectelor va avea loc în sistemul electronic MySMIS2021 în august 2023- septembrie 2023. Dacă bugetul apelului cu valoarea aferentă supracontractării este acoperită mai devreme, atunci perioada de o lună în care pot fi depuse proiectele, o să fie redusă.

Bugetul pus la dispoziție microîntreprinderilor din cele 4 județe o să fie de 26,33 milioane de euro. Granturile vor fi acordate în felul următor:

 1. Solicitanții care au obținut venituri din codul CAEN mai mari sau egale cu 30% din cifra  de afaceri care a fost înregistrată anul anterior depunerii cererii de finanțare- min. 30.000- max. 200.000€
 2. Solicitanții care au obținut venituri din codul CAEN mai mici de 30% din cifra  de afaceri care a fost înregistrată anul anterior depunerii cererii de finanțare- min 30.000- max 60.000€

Pentru cofinanțare proprie la cheltuielile eligibile, beneficiarii trebuie să asigure următoarele:

 • Județul Timiș- 24%
 • Județul Arad- 17%
 • Județele Hunedoara & Caraș-Severin- 10%

Proiectele sunt deschise pentru microîntreprinderile ce au sediul social în Regiunea de Vest și locația de efectuare a proiectului în mediul urban și orașele din Regiunea Vest sau în stațiunile turistice atestate din mediul urban sau rural din Regiunea Vest.

Activitățile competente pot fi:

 1. Investiții în spații de producție de tip construcție industrială;
 2. Activități ce respectă principiul economiei circulare sau activități care dezvoltă  noi lanțuri de aprovizionare ecologice;
 3. Dotare cu active corporale (ex: mobilier, echipamente tehnologice, instalații de lucru, utilaje) și active necorporale;
 4. Activități pentru dezvoltarea piețelor de vânzare, gamei de produse și servicii, cum ar fi și participarea la principalele canale și platforme de internaționalizare, incluzând dezvoltarea de activități de marketing generate de codul CAEN finanțat.

Publicitatea este inclusă printre cheltuielile obligatorii în proiecte. 

Codurile CAEN eligibile:

Sunt 124 de coduri CAEN de producție în lista domeniilor eligibile, printre care și următoarele:

 • Fabricarea de articole de îmbrăcăminte sau încălțăminte
 • Fabricarea de mobilă
 • Fabricarea preparatelor farmaceutice
 • Producţia de băuturi răcoritoare nealcoolice; producţia de ape minerale şi alte ape îmbuteliate
 • Fabricarea jocurilor şi jucăriilor
 • lista continuă.

Pentru microîntreprinderile din  alte județe sunt linii de finanțare relativ asemănătoare, dar în curs de pregătire la ADR-urile regiunilor respective, iar pentru microîntreprinderile din sectoarele serviciilor ADR Vest se pregătesc alte proiecte separate.

 

Sursa: MIPE

Tags: afaceri bani europeni business consiliere consultanta finantare nerambursabila fonduri europene fonduri nerambursabile granturi

Leave A Comment

Pentru informații detaliate despre celelalte programe cofinanțate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitați 

www.fonduri-ue.ro

Contact Us

2020-2021 © Toate drepturile rezervate – PROVEST Fonduri Europene