Consulting

MIPE a publicat Ghidul Acţiunii ”Investiţii în activităţi productive” | Apelul va fi deschis în data de 23 august

Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene (MIPE) a publicat, miercuri, Ghidul solicitantului aferent Investiţiilor destinate capacităţilor de prestare de servicii şi retehnologizării, în vederea refacerii capacităţii de rezilienţă, Acţiunea 4.1.1. – Programul Operaţional Competitivitate.

”Acordăm aceste finanţări pentru a sprijini refacerea capacităţii de rezilienţă microîntreprinderilor şi IMM-urilor, prin realizarea de investiţii pentru dezvoltarea capacităţilor de producţie sau prestare de servicii, dar şi pentru retehnologizare. Sprijinim, în egală măsură, şi refacerea economiei grav afectată de efectele pandemiei COVID-19”, a explicat ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Marcel Boloş.

Alocarea indicativă a apelului de proiecte, conform Programului Operaţional Competitivitate 2014 – 2020, Axa prioritară 4 – Acţiunea 4.1.1. – Investiţii in activităţi productive este de 238.760.397 euro, însă, prin aplicarea mecanismul de supracontractare prevăzut de legislaţia în vigoare, suma maximă până la care pot fi acordate fonduri este echivalentul a 358.140.596 euro.

”Pentru proiectele care intră sub incidenţa ajutorului de minimis valoarea finanţării nerambursabile este de minim 50.000 euro şi maxim 200.000 euro, iar pentru proiectele care intră sub incidenţa ajutorului de stat valoarea finanţării nerambursabile este de minim 50.000 euro şi maxim 500.000 euro. Potenţialii beneficiari se pot înrola în aplicaţia IMM Recover pentru pregătirea documentelor începând cu data de 16 august 2022, data la care începe perioada de preînscriere” arată MIPE.

MIPE a precizat că lansarea apelului de proiecte şi depunerea propunerilor de proiecte în aplicaţia informatică IMM Recover va avea loc pe data de 23 august 2022.

Înregistrarea şi transmiterea cererilor de finanţare (proiectelor) în aplicaţia electronică IMM Recover, împreună cu toate anexele solicitate prin Ghidul solicitantului se va face începând cu data de 23 august 2022, ora 10.00, pentru o perioadă de 7 zile calendaristice. Apelul se va încheia pe data de 29 august 2022, ora 23:59:59.

 

 

Tags: MIPE POC 4.1.1

D R

Leave A Comment

Pentru informații detaliate despre celelalte programe cofinanțate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitați 

www.fonduri-ue.ro

Contact Us

2020-2021 © Toate drepturile rezervate – PROVEST Fonduri Europene

Pentru scopuri precum afișarea de conținut personalizat, folosim module cookie sau tehnologii similare. Apăsând Accept sau navigând pe acest website, ești de acord să permiți colectarea de informații prin cookie-uri sau tehnologii similare.