Consulting

MIPE | Marceș Boloș: 13 din 16 programe operaţionale au fost trimise Comisiei Europene pentru a fi aprobate

Documentele care stabilesc orientările strategice pentru atragerea fondurilor europene pentru perioada de programare 2021-2027 au fost prezentate, ieri, 23.06.2022, de Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene în cadrul unei conferințe prezidate de ministrul Marcel Boloș, la care au participat reprezentanți ai autorităților de management, mediului de afaceri, societății civile și ai altor parteneri de dialog.

În cadrul reuniunii au fost prezentate documentele care stabilesc modul în care vor fi investite fondurile alocate pentru perioada 2021-2027: Acordul de Parteneriat și cele 16 programe operaționale.

„Marcăm astfel finalizarea etapei de construcție a programelor operaționale începută în mandatul meu din 2019/2020. Obiectivul de atunci era ca România să lanseze pentru prima oară programele operaționale înaintea începerii efective a perioadei de programare. Putem spune deci astăzi că am transmis Comisiei Europene 13 din cele 16 programe operaționale, incluzând și POR București-Ilfov, al cărui Memorandum a fost prezentat astăzi în ședința de Guvern.

Cu siguranță nimic nu este întâmplător în viață, dacă am făcut parte atât din inițierea construcției prin care vor fi finanțate cele mai importante investiții ale #RomanieiViitorului, cât și din finalizarea etapei. Vreau să felicit echipa Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene pentru mobilizarea exemplară pe care o văd atât eu, cât mai ales viitorii beneficiari care așteaptă cu extrem interes operaționalizarea investițiilor”, a declarat ministrul Marcel Boloș.

Sursă: Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene

 

Tags: fonduri marcel boloș

D R

Leave A Comment

Pentru informații detaliate despre celelalte programe cofinanțate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitați 

www.fonduri-ue.ro

Contact Us

2020-2021 © Toate drepturile rezervate – PROVEST Fonduri Europene