Consulting

Mai mulți bani pentru modernizarea infrastructurii energetice a României

Comisia Europeană (CE) prin Banca Europeană de Investiții (BEI) au dat startul proiectelor dedicate dezvoltării multidimensionale a sectorului energetic din România. Anunțul a fost făcut de către ministrul Energiei Virgil Popescu, care a declarat că BEI a transferat miercuri, 8 iunie 2022, aproximativ 1,4 miliarde de euro din Fondul de Modernizare pentru finanţarea proiectelor strategice în sectorul energetic românesc.

Alături de România au mai fost confirmate investiții în alte 6 state din Uniunea Europeană, după cum urmează :

România – 1,391 miliarde de euro, Cehia – 520 milioane euro, Polonia – 244,2 milioane euro, Lituania – 85 milioane euro, Ungaria -74,3 milioane euro, Slovacia – 49,5 milioane euro și Croația – 40 milioane euro.

Măsura face parte dintr-un pachet al CE care vizează modernizarea sistemelor energetice, pentru a reduce emisiile de gaze cu efect de seră în sectorul energetic, industrial şi al transporturilor şi pentru a sprijini țările care se confruntă cu dificultăți în îndeplinirea obiectivelor în materie de climă şi energie pentru 2030.

„Fondul pentru modernizare reprezintă solidaritatea europeană în acţiune. Datorită veniturilor din sistemul de comercializare a certificatelor de emisii, acesta oferă rezultate concrete în practică, ajutând ţările beneficiare să reducă emisiile de gaze cu efect de seră în sectoare-cheie şi să devină neutre din punct de vedere climatic.

În plus, această injecţie majoră de capital este disponibilă pentru a lansa proiecte care vor contribui la accelerarea tranziţiei noastre energetice ca răspuns la invadarea Ucrainei de către Rusia”, a subliniat prim-vicepreşedintele Comisiei Europene, Frans Timmermans.

Tranziția verde și cea digitală reprezintă o prioritate pe agenda României care încearcă să se conformeze prevederilor stipulate în Pactul Ecologic European, urmărind să îmbunătățească viața oamenilor prin implementarea de schimbări în multiple domenii, precum mediu, schimbări climatice, energie, industrie, transporturi, agricultură, digitalizare și sectorul financiar.

Tags: comisia europeana fonduri europene

D R

Leave A Comment

Pentru informații detaliate despre celelalte programe cofinanțate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitați 

www.fonduri-ue.ro

Contact Us

2020-2021 © Toate drepturile rezervate – PROVEST Fonduri Europene