Consulting

Se deschid apelurile de proiecte pentru microgranturile și granturile de capital de lucru alocate entităților din domeniul agroalimentar

Astăzi, 6 mai 2022, noua schema de ajutor de stat instituită prin ordonanță de urgență a fost adoptată de Guvern și urmează să fie publicată în Monitorul oficial. În zilele ce urmează ministerele care sunt administratori de schemă pentru măsurile de sprijin vor emite procedurile de implementare și vor deschide înscrierile. Fondurile sunt pentru industria alimentară, agricultură, acvacultură și piscicultură.

După aprobarea schemei de ajutor de stat, ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Marcel Boloș, a anunțat deschiderea apelurilor în această lună. Apelurile de proiecte pentru microgranturile și granturile de capital de lucru ajung la o valoare totală de 300 de milioane de euro.

Apelurile sunt adresate: SRL-urilor, PFA-urilor și întreprinderi individuale și familiale din sectorul agro-alimentar.

Conform ministrului Investițiilor și Proiectelor Europene, Marcel Boloș, datele de lansare ale apelurilor de proiecte sunt după cum urmează:

  • 26 mai 2022 – Măsura 2, granturi de capital de lucru de câte 5.000-120.000 euro pentru microîntreprinderi și firme mici și mijlocii. Buget total: 250 milioane euro. Măsura are aproximativ 10.000 de beneficiari. Ministerul Antreprenoriatului și Turismului (MAT) este admistrator de măsură.
  • 27 mai 2022 – Măsura 1 , microgranturi de câte 5.000 de euro pentru SRL fără angajați la 31 decembrie 2019, precum și pentru PFA, II, IF din sectoarele eligibile. Bugetul măsurii este de 50 de milioane de euro. Vor fi aproximativ 10.000 de beneficiari. Ministerul Agriculturii este cel care administrează măsura.

Benefciiarii finali ar trebui să fie selectați și contractați până la 30 iunie 2022, data limită a cadrului temporar de ajutor de stat COVID, al Uniunii Europene, fapt pentru care termenele sunt foarte scurte.

 

Sursa: Conferința de presă de la finalul ședinței de Guvern.

Tags: afaceri bani europeni business finantare nerambursabila fonduri europene granturi capital de lucru granturi investii granturi investitii investitii Masura 1 - Microgranturi

Leave A Comment

Pentru informații detaliate despre celelalte programe cofinanțate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitați 

www.fonduri-ue.ro

Contact Us

2020-2021 © Toate drepturile rezervate – PROVEST Fonduri Europene