Consulting

Comisia Europeană: prelungește perioada de implementare pentru proiectele din programarea financiară 2014-2020?

Slovacia, Polonia, Letonia și Finlanda la care se alătură și România solicită Comisiei Europene prelungirea perioadei de implementare a proiectelor din cadrul financiar 2014-2020.

În data de 26 aprilie 2022, europarlamentarul Victor Negrescu a declarant în media faptul că s-a cerut o extindere Comisiei Europene pentru perioada de implementare a proiectelor a căror finalizare a fost decalată de efectele negative ale pandemiei și de conflictul armat din Ucraina. Prelungirea care se dorește este de un an și are scopul a crește rata de absorbție a fondurilor europene aferente cadrului financiar 2014-2020.

Această măsura vizează în special proiectele de infrastructură mare și finalizarea  contractatelor de multe autorități naționale sau locale, afectate de contextul dificil din ultimii doi ani.

Europarlamentarul subliniază faptul că această măsura este necesară pentru România întrucât la 25 aprilie 2022, gradul de absorbție era de 59%, iar milioane de euro alocate României au rămas neutilizate.

 

Sursa: Canal media  europarlamentar Victor Negrescu

Tags: bani europeni consulting finantare nerambursabila fonduri europene fonduri nerambursabile redresare economica sprijin financiar

Leave A Comment

Pentru informații detaliate despre celelalte programe cofinanțate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitați 

www.fonduri-ue.ro

Contact Us

2020-2021 © Toate drepturile rezervate – PROVEST Fonduri Europene