Consulting

AFIR: Au fost finalizate evaluările pe submăsurile 6.1 „Tânărul Fermier” și 6.3 „Sprijin pentru dezvoltarea fermelor mici”

Conform unui comunicat emis de Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale, au fost finalizate  evaluările cererilor de finanțare depuse în perioada 27 august 2021 – 26 septembrie 2021 pentru submăsura 6.1 „Sprijin pentru instalarea tinerilor fermieri” și pentru submăsura 6.3 „Sprijin pentru dezvoltarea fermelor mici”.

 

Procesul de evaluare a început în data de 27 septembrie și au fost parcurse toate etapele necesare analizei tuturor cererilor fermierilor (verificare documente, efectuare vizite pe teren, verificare îndeplinire criterii de eligibilitate și a criteriilor de selecție) emițând Rapoartele de selecție ale etapei 1, potrivit comunicatului oficial. Acestea au fost deja transmise Autorității de Management pentru Programul Național de Dezvoltare Rurală din cadrul Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale în vederea aprobării și, ulterior, pentru demararea procedurii de selecție pentru finanțarea proiectelor.

 

„Dacă vom obține rapid aprobarea acestor rapoarte la nivelul Autorității de Management, vom putea să le publicăm în cel mai scurt timp, astfel încât să poată fi inițiată procedura de contractare, având ca obiectiv efectuarea primelor plăți către cât mai mulți fermieri până la finalul acestui an” a declarat Mihai Moraru, Directorul general al AFIR.

 

În cadrul submăsurii 6.1 „Sprijin pentru instalarea tinerilor fermieri” au fost depuse 1504 proiecte, cu o valoare totală de 71,8 milioane de euro, dintre acestea 18 milioane au fost destinate fermierilor din zona montană.

În cazul submăsurii 6.3 „Sprijin pentru dezvoltarea fermelor mici”, au fost înregistrate 1.529 de proiecte, cu o valoare de aproximativ 23 de milioane de euro. Dintre acestea, 973 de cereri de finanțare cu o valoare totală de 14,6 milioane de euro au fost depuse de solicitanți din zona montană.

 

 

Sursa: AFIR

Tags: afaceri bani europeni business consiliere consultanta consulting finantare nerambursabila fonduri europene fonduri nerambursabile funds submasura 6.1 tanarul fermier

Leave A Comment

Pentru informații detaliate despre celelalte programe cofinanțate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitați 

www.fonduri-ue.ro

Contact Us

2020-2021 © Toate drepturile rezervate – PROVEST Fonduri Europene

Pentru scopuri precum afișarea de conținut personalizat, folosim module cookie sau tehnologii similare. Apăsând Accept sau navigând pe acest website, ești de acord să permiți colectarea de informații prin cookie-uri sau tehnologii similare.