Consulting

AM POCU: „Sprijin pentru doctoranzi și cercetători post-doctorat”

Autoritatea de Management pentru Programul Operaţional Capital Uman 2014 – 2020 din cadrul Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene a lansat apelul de finanțare destinat sprijinirii doctoranzilor și cercetătorilor post-doctorat prin burse de studiu, precum și consolidării colaborărilor între universități, institute de cercetare și mediul privat.

Depunere Proiecte:

  • Proiectele vor putea fi depuse în sistemul informatic MySMIS 2014 începând cu data de 9 noiembrie 2021, ora 16.00, până în data de 31 decembrie 2021, ora 16.00.

Buget:

  • Apelul are o valoare totală de 21 milioane de euro pentru regiunile mai puțin dezvoltate (Nord-Est, Nord-Vest, Vest, Sud-Vest Oltenia, Centru, Sud-Est și Sud-Muntenia).
  • Un proiect poate avea valoarea de maxim 1,15 milioane euro și trebuie să ofere sprijin pentru minim 80 de doctoranzi și 20 de cercetători post-doctorat.
  • Prin proiectele care se vor depune în cadrul acestui apel, vor fi sprijiniți minim 1440 doctoranzi și 360 de cercetători post-doctorat.

În cadrul proiectelor finanțate se vor acorda burse în sumă forfetară lunară, astfel:

  • bursa pentru doctoranzi: maximum 400 euro/lună timp de maximum 12 luni, în ultimul an al programului de studii doctorale;
  • bursa pentru cercetători postdoctorat: maximum 600 euro/lună, pe durata studiilor postdoctorale, timp de maximum 12 luni.

Solicitanți eligibili:

  • Institute/centre de cercetare acreditate, inclusiv institute de cercetare ale Academiei Române;
  • Angajatori;
  • Asociații profesionale;
  • Camere de comerț și industrie;
  • Academia Română.

„Prioritatea Guvernului României și a MIPE este sprijinirea cercetării și inovării. Tinerii care se implică în cercetare au nevoie de susținere, fiindcă acest domeniu este motorul care duce la inovare și la competitivitate economică. Avem azi o veste foarte bună, anume că pentru minim 1800 de cercetători vom acorda sprijin din fonduri europene ca să își continue proiectele de cercetare, să își termine studiile și să își găsească un loc de muncă și cu siguranță rezultatele muncii lor se vor simți în economia României și cea europeană”, a spus Csilla Hegedus, secretar de stat în MIPE.

Obiectiv:

  • Efectuarea de investiții în domeniul educației, al formării și al formării profesionale în vederea dobândirii de competențe și a învățării pe tot parcursul vieții;
  • OS 6.13. – Creșterea numărului absolvenților de învățământ terțiar universitar și non universitar care își găsesc un loc de muncă urmare a accesului la activități de învățare la un potențial loc de muncă / cercetare/ inovare, cu accent pe sectoarele economice cu potențial

Conform Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene, ca rezultate așteptate din proiectele ce se vor derula, beneficiarii trebuie să asigure un loc de muncă în decurs de o lună pentru o treime dintre participanții la proiect ce nu lucrează încă și, de asemenea, pentru o treime trebuie să facă dovada că sunt incluși în cursuri suplimentare de cercetare avansată. Tot ca ținte obligatorii 55% doctoranzi trebui să obțină titlu de doctor și 80% dintre studenții post-doctorat trebuie să finalizeze programul, nu mai târziu de luna octombrie 2023.

 

Sursa: AM POCU  – Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene.


Leave A Comment

Pentru informații detaliate despre celelalte programe cofinanțate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitați 

www.fonduri-ue.ro

Contact Us

Parteneri oficiali

2020-2021 © Toate drepturile rezervate – PROVEST Fonduri Europene