Consulting

APIA efectuează controlul pe teren pentru cererile Campaniei 2021!

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură dorește să reaminteasă fermierilor că începând cu data de 09.07.2021 inspectorii APIA si cei ai instituțiilor de specialitate delegate efectueaza controlul la fata locului pentru cererile extrase în eșantionul de control aferent Campaniei 2021.

Conform datelor, până la această dată au fost controlați:

  • 301 de fermieri din cei 13.035 de fermieri selectati la controlul pe teren prin metoda clasică;
  • 290 de fermieri din 3.793 selectati pentru controlul schemelor de ajutor din sectorul zootehnic.

 

Conform prevederilor legale in vigoare, Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură are obligația ca până la data de 15 octombrie 2021 să efectueze controlul la fața locului pentru cererile unice de plată eșantionate în acest scop, ulterior controlul aferent unor obligații/cerințe specifice se va efectua, după caz, în iarna sau primăvara anului următor.

 

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură se bazează pe cooperarea și sprijinul fermierilor pentru ca această activitate să se desfășoare în mod corespunzător, ținând cont de situația specială și de normele de siguranță care trebuie respectate.

 

Reamintim că  la data de 11 iunie 2021 s-a încheiat Campania de primire a cererilor unice de plată aferente anului 2021, inclusiv perioada de depunere cu penalități.

 

Conform datelor transmise de APIA în perioada 01 martie – 11 iunie 2021, a fost depuse 815.291 cereri pentru o suprafață solicitată la plată de 9.941.867,01 ha.

 

 

Sursa: Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură


Leave A Comment

Pentru informații detaliate despre celelalte programe cofinanțate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitați 

www.fonduri-ue.ro

Contact Us

2020 © Toate drepturile rezervate – PRO VEST Fonduri Europene

Pentru scopuri precum afișarea de conținut personalizat, folosim module cookie sau tehnologii similare. Apăsând Accept sau navigând pe acest website, ești de acord să permiți colectarea de informații prin cookie-uri sau tehnologii similare.