Consulting

APIA a anunțat eliberarea adeverințelor pentru beneficiarii Măsurii 14 “Bunăstarea animalelor”

În data de 9 februarie 2021, Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) a informat că eliberează adeverințe pentru beneficiarii Măsurii 14 “Bunăstarea animalelor”, care au depus cerere de plată și care intenționează să acceseze credite în vederea finanțării activităților curente, de la instituțiile bancare și nebancare ce au încheiat convenții cu APIA, pentru anul de angajament 2021.

În acest sens, potrivit convențiilor, la solicitarea scrisă a fermierului, APIA va elibera o adeverință prin care confirmă că solicitantul a depus cerere de plată aferentă anului de angajament 2021, pentru Măsura 14 “Plăţi în favoarea bunăstării animalelor” – pachetul a) porcine  sau   pachetul b) păsări.

 

În adeverință este înscrisă valoarea de 85% din suma solicitată în cererea de plată aferentă anului de angajament 2021.

Valoarea creditului oferit va fi de până la 90% din suma înscrisă în adeverința cuvenită beneficiarului.

 

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) aduce la cunoștiință fermierilor ca potrivit Ordinului Ministrului Agriculturii și Dezvoltării Rurale nr.703/2013, cu modificările și completările ulterioare, ordin care stabilește condițiile în care se vor încheia convențiile dintre instituțiile financiar-bancare și nebancare și APIA, în vederea finanțării de către acestea a activităților curente ale beneficiarilor plăților derulate de instituția APIA în baza adeverințelor eliberate, dobânda aferentă acordării creditelor va fi de RON-ROBOR 6M + maxim 2%.

 

SURSA: APIA


Leave A Comment

Pentru informații detaliate despre celelalte programe cofinanțate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitați 

www.fonduri-ue.ro

Contact Us

2020 © Toate drepturile rezervate – PRO VEST Fonduri Europene

Pentru scopuri precum afișarea de conținut personalizat, folosim module cookie sau tehnologii similare. Apăsând Accept sau navigând pe acest website, ești de acord să permiți colectarea de informații prin cookie-uri sau tehnologii similare.