Consulting

APIA: Consultare publică pentru Ghidurile Solicitanților aferente Măsurii 14 – „Bunăstarea animalelor”

În data de 20 ianuarie 2021, Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) a anunțat publicarea, în scopul consultării publice, a Ghidurilor solicitanților pentru Măsura 14 – Bunăstarea animalelor, din cadrul PNDR 2014-2020, pentru pachetele:

  • Plăți în favoarea bunăstării porcinelor, Ediția a IV-a, 2021, Cod: DPD – SZ M14 – GSA
  • Plăți în favoarea bunăstării păsărilor, Ediția a IV-a, 2021, Cod: DPD – SZ M14 – GSB.

Documentele menționate pot fi consultate pe site-ul oficial APIA.

 

Prin Măsura 14 se promoveză încurajarea în continuare a fermierilor cu scopul adoptării la scară largă a unor standarde ridicate de bunăstare a animalelor, garantându-se astfel păstrarea caracteristicilor și creşterea calității produselor finale, care prin depășirea semnificativă a standardelor comerciale minime aplicabile produselor de larg consum contribuie consistent la sănătatea publică, sănătatea animalelor sau a plantelor, bunăstarea animalelor şi la protecția mediului.

Sprijinul pentru bunăstarea animalelor are forma unei plăți compensatorie pentru pierderile de venit şi costurile suplimentare suportate de beneficiari.

Prima compensatorie este plătită anual, ca sumă fixă pe unitatea vită mare (UVM).

 

Condiții generale de eligibilitate pentru solicitanți:

  • este fermier activ (conform definiției naționale) în înțelesul la art. 9 din Regulamentul (UE) nr. 1307/2013;
  • este înregistrat în Registrul Naţional al Exploataţiilor al ANSVSA şi deţine un cod de exploataţie;
  • deţine autorizaţie sanitară veterinară pentru întreaga exploatație cu cod ANSVSA ;
  • se angajează să respecte cerinţele de bază relevante și cerințele specifice subpachetelor pentru care aplicăpe întreaga perioadă a angajamentului.

Fermierul care a beneficiat în anul anterior de plaţi directe care NU au depăşit cuantumul de 5000 euro este FERMIER ACTIV şi poate beneficia de plăţi compensatorii dacă indeplinește și condițiile specifice M14.

 

 

Sursa: APIA

Tags: afaceri bani europeni bunastarea animalelor business consiliere consultanta consulting finantare nerambursabila fonduri europene funds granturi investitii masura 14 proiecte europene

Leave A Comment

Pentru informații detaliate despre celelalte programe cofinanțate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitați 

www.fonduri-ue.ro

Contact Us

2020 © Toate drepturile rezervate – PRO VEST Fonduri Europene

Pentru scopuri precum afișarea de conținut personalizat, folosim module cookie sau tehnologii similare. Apăsând Accept sau navigând pe acest website, ești de acord să permiți colectarea de informații prin cookie-uri sau tehnologii similare.