Consulting

Declarații făcute de Ministrul Economiei despre Start Up Nation 2018 și Schema de Ajutor de stat pentru Imm-uri

 

În cadrul unui interviu acordat de Ministerul Economiei, Claudiu Năsui, în data de 19 ianuarie pentru postul TVR acesta a declarat faptul că a cerut Ministerului Finanțelor banii necesari pentru toate plățile aferente programului Start-Up Nation 2018 și pentru ajutoarele de stat în contextul pandemiei cu virusul COVID-19, destinate în principal IMM-urilor din România, prin proiectul legii bugetului de stat pe anul 2021.

 

„Am cerut bani pentru toate plățile pentru Start-Up Nation și pentru toate schemele pe care le avem. Sunt discuții chiar în week-end-ul acesta la Ministerul Finanțelor. Dacă avem – și sunt convins că o să avem – credit bugetar, sunt prioritare, pentru că statul român are niște contracte cu oamenii aceia, au luat credite, și-au făcut niște planuri. Oricare ar fi opinia mea despre Start-up Nation, nu mai contează, statul român este într-o relație contractuală și trebuie să-și onoreze cât mai bine obligațiile.

În secunda asta depinde mai mult de Ministerul Finanțelor, pentru că el trebuie să facă alocările bugetare. Noi am cerut bani pentru absolut toate schemele de ajutoare de stat pe care le avem. Eu nu am ANAF în subordine ca să pot să fac eu bugetul. Ce trebuie să facem este să avem bani pentru toate obligațiile statului român, să și le îndeplinească, inclusiv acestea” – a declarat Ministrul Economiei, Claudiu Năsui, la TVR.

 

Pentru programul Start-Up Nation 2018 sunt aproximativ 4300 de societăți care asteapta efectuarea plăților, cu deconturi totale de 857 de milioane de lei (circa 175 milioane euro), conform lui Claudiu Năsui, într-un interviu acordat StartupCafe.ro.

Pentru schema de granturi pentru reconversia economică a IMM-urilor din criza pandemiei cu virusul COVID-19 rezultă o valoare totală de 1,5 miliarde de euro, pe toate cele 3 măsuri de sprijin.

Tags: afaceri bani europeni business consiliere consultanta consulting finantare nerambursabila fonduri europene funds granturi investitii proiecte europene

Leave A Comment

Pentru informații detaliate despre celelalte programe cofinanțate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitați 

www.fonduri-ue.ro

Contact Us

2020 © Toate drepturile rezervate – PRO VEST Fonduri Europene

Pentru scopuri precum afișarea de conținut personalizat, folosim module cookie sau tehnologii similare. Apăsând Accept sau navigând pe acest website, ești de acord să permiți colectarea de informații prin cookie-uri sau tehnologii similare.