Consulting

AFIR: Fondurile europene pentru achiziţionarea abatoarelor de capacitate mică în zona montană

Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (AFIR) a anunțat prelungirea sesiunii de primire a cererilor de finanţare, astfel, fermierii din zona montană pot solicita fonduri europene prin PNDR 2020 pentru abatoare de capacitate mică până la 31 martie 2021, ora 16:00.

 

BUGET:

Alocarea financiară disponibilă fermierilor prin submăsura 4.2 “Sprijin pentru investiţii în procesarea/ marketingul produselor agricole” – componenta investiţii de capacitate mică din zona montană din Programul Naţional de Dezvoltare Rurală 2014 – 2020 (PNDR 2020) este de 12.930.334 de euro.

Rata sprijinului public nerambursabil va fi de 50% din totalul cheltuielilor eligibile pentru IMM-uri si grupuri de producatori/cooperative/societati cooperative si 40% pentru alte intreprinderi si nu va depasi 300.000 euro/proiect.

 

 

SOLICITANȚII ELIGIBILI

Întreprinderile (microintreprinderi, intreprinderi mici si mijlocii conform Legii 346/2004 privind stimularea infiintarii si dezvoltarii intreprinderilor mici si mijlocii cu modificarile si completarile ulterioare, precum si intreprinderi mari) cooperativele si grupurile de producatori care realizeaza investitii corporale si necorporale pentru procesarea si marketingul produselor agricole cuprinse in Anexa I la Tratatul privind Functionarea Uniunii Europene (TFUE), cu exceptia produselor pescaresti.

 

Sunt eligibile pentru finanțare investițiile în unități de sacrificare de capacitate mică destinate porcinelor, ovinelor, caprinelor și bovinelor, în conformitate cu Ordinul 35/ 2011 (privind aprobarea condițiilor minime de funcționare a abatoarelor de capacitate mică, cu modificările și completările ulterioare), care sunt amplasate în localități din zona montană.

 

 

Sursa: AFIR


Leave A Comment

Pentru informații detaliate despre celelalte programe cofinanțate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitați 

www.fonduri-ue.ro

Contact Us

2020 © Toate drepturile rezervate – PRO VEST Fonduri Europene

Pentru scopuri precum afișarea de conținut personalizat, folosim module cookie sau tehnologii similare. Apăsând Accept sau navigând pe acest website, ești de acord să permiți colectarea de informații prin cookie-uri sau tehnologii similare.