Consulting

Peste 1 miliard de euro absorbție fonduri europene prin programele MLPDA

În data de 21 decembrie 2020, la Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației, a prezentat stadiul absorbției și gradul de contractare a proiectelor finanțate cu fonduri europene prin cele trei Programe Operaționale (PO) gestionate de minister.

  • Programul Operațional Regional 2014-2020
  • Cooperare Teritorială Europeană 2014-2020
  • Programul Operațional Capacitate Administrativă 2014-2020

 

„Anul ăsta putem vorbi şi practic ăsta este principalul mesaj pe care îl avem astăzi de transmis, de absorbţie de un miliard de euro la Ministerul Lucrărilor Publice, absorbţie în ceea ce priveşte toate programele care gestionează fondurile europene în acest minister. Avem, astfel, creşteri în toate cele trei domenii- o sumă de 60,5 milioane pe Programul Operaţional Capacitate Administrativă (POCA), un total de 128 de milioane pe Programele de Cooperare Teritorială şi, totodată, 823 de milioane de euro declarate către Comisie pe Programul Operaţional Regional (POR)”, declarație făcută de Marius-Mihai Vasiliu, secretar general adjunct şi purtător de cuvânt al MLPDA, în cadrul unei conferinţe de presă de bilanţ, citat de Agerpres.

 

Fondurile absorbite au fost direcționate către sănătate, educație, transport, drumuri județene, administrație mai performană, antreprenoriat și locuri se muncă.

 

De asemenea, comparativ cu 2019, anul acesta MLPDA a întregistrat o majorare a fondurilor europene absorbite prin cele trei Programe Operaționale de 180 milioane de euro, iar suma totală absorbită, de aproximativ 1 miliard de euro, reprezintă o treime din fondurile europene atrase la nivel național.

Sursa: MLPDA


Leave A Comment

Pentru informații detaliate despre celelalte programe cofinanțate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitați 

www.fonduri-ue.ro

Contact Us

2020-2021 © Toate drepturile rezervate – PROVEST Fonduri Europene