Consulting

Clarificări Măsura 3 – Granturi pentru investiții!

Printr-un comunicat transmis marți online pe pagina de Facebook,  Ministerul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri, a trasnsmis pentru solicitanții ce doresc să beneficieze de Granturi pentru Investișii, aferente  Măsurii 3, cu valori cuprinse între 50.000-200.000 de euro, acestia trebuie să introducă tot fluxul previzionat: „Măsura 3 – Se introduce tot fluxul previzionat”, a transmis pe Facebook Ministerul Economiei.

Instituția nu a oferit și alte informații despre aceasta afirmație, astfel, conform ”StartupCafe” care a încercat sa obțină mai multe detalii pentru a nu exista confuzii, aceștia au anunțat:

”Unii dintre utilizatori au înțeles că „tot fluxul” se referă la tot fluxul de numerar al firmei beneficiare, nu doar pentru investiție, atunci când se calculează rata internă de rentabilitate (RIR). Și la redacție, am primit mesaje de la cititori cum că la Ministerul Economiei le spune că se ia întregul flux de numerar, iar în webinarul StartupCafe de săptămâna trecută se spunea că se ia în calcul doar fluxul de numerar previzionat pentru investiție.

La datele care se introduc în formularul de înscriere, pentru calculul RIR se iau în considerare fluxurile de numerar previzionate pentru investiția eligibilă, pe toți cei 3 ani de durabilitate: N+1, N+2 și N+3. La asta se referă sintagma „tot fluxul previzionat” din postarea de marți de pe Facebook, a Ministerului Economiei.

Așadar, „tot fluxul previzionat” NU se referă la faptul că s-ar introduce fluxul de numerar previzionat pentru toată firma aplicantă, pentru toate afacerile sale, ci numai fluxul de numerar previzionat pentru investiția eligibilă.”, au transmis cei de la StartUpCafe.

 

Tags: afaceri bani europeni business consiliere consultanta consulting finantare nerambursabila fonduri europene funds granturi granturi investitii investitii masura 3 proiecte europene

Leave A Comment

Pentru informații detaliate despre celelalte programe cofinanțate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitați 

www.fonduri-ue.ro

Contact Us

2020-2021 © Toate drepturile rezervate – PROVEST Fonduri Europene