Consulting

MFE: Școlile și universitățile vor beneficia de 185 milioane euro fonduri europene pentru asigurarea de echipamente medicale!

 

Ministerul Fondurilor Europene, prin Autoritatea de Management pentru Programul Operațional Infrastructură Mare (POIM) și Autoritatea de Management pentru Programul Operațional Competitivitate (POC), a publicat ghidurile solicitantului pentru dotarea școlilor și universităților cu echipamente de protecție medicală și IT, necesare desfășurării activității didactice în pandemie.

 

Perioada de depunere:

  • Proiectele vor putea fi depuse în perioada 25 octombrie 2020 – 15 ianuarie 2021.

 

„Există fonduri europene pentru tablete, pentru echipamente de protecție și, foarte important, pentru o soluție care să înlocuiască groaznicele WCuri din curtea școlii care ne fac de rușine la buletinele de știri! Posibilitatea ca școlile să se doteze cu grupuri sanitare modulare reprezintă un prim pas prin care arătăm că se poate și că banii europeni pot schimba vieți!”, a declarat ministrul Marcel Boloș.

 

Echipamentele eligibile pentru achiziție:

  • Echipamente de protecție / dispozitive medicale, în special, dar fără a fi limitate la: măști de protecție, dezinfectanți, combinezoane, aparatură destinată dezinfecției și sterilizării aerului de tipul nebulizatoarelor;
  • Containere sanitare mobile destinate asigurării condițiilor igienico-sanitare minime necesare pentru prevenirea și diminuarea răspândirii potențiale a infecției cu virusul SARS-CoV-2. Dotarea cu containere sanitare mobile poate fi finanțată doar pentru unitățile de învățământ preuniversitar de stat din regiunile mai puțin dezvoltate, care nu au acces la rețeaua de apă și canalizare.
  • Echipamente de protecție / dispozitive medicale, în special, dar fără a fi limitate la: măști de protecție, dezinfectanți, combinezoane, aparatură destinată dezinfecției și sterilizării aerului de tipul nebulizatoarelor. Echipamentele de protecție de uz personal sunt eligibile exclusiv în beneficiul studenților care beneficiază de burse sociale de stat sau de burse sociale ocazionale.

 

 

Solicitanții eligibili:

  • Unitățile de învățământ preuniversitar de stat care desfășoară activități didactice pentru elevi, cu condiția ca acestea să aibă personalitate juridică pentru încheierea de contracte de achiziție publică în condițiile legii;
  • Autoritățile publice locale pentru unitățile de învățământ preuniversitar de stat de pe raza unității administrativ-teritoriale care desfășoară activități didactice destinate elevilor;
  • Parteneriatul dintre beneficiarii menționați anterior.
  • Grupul țintă al acestui apel este format din elevii şi cadrele didactice din învățământul preuniversitar selectați/ stabiliți de către solicitant. De asemenea, se are în vedere şi dotarea claselor din unitățile de învățământ preuniversitar cu echipamente/dispozitive IT pentru a participa la cursuri online.

 

 

 

SURSA: MFE

Tags: afaceri bani europeni business consiliere consulntanta consulting fonduri europene funds. finantare nerambursabila granturi investitii proiecte europene

Leave A Comment

Pentru informații detaliate despre celelalte programe cofinanțate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitați 

www.fonduri-ue.ro

Contact Us

2020-2021 © Toate drepturile rezervate – PROVEST Fonduri Europene