Consulting

Fonduri nerambursabile de peste 1,6 miliarde de euro în regiunea Sud-Vest Oltenia – POR 2014-2020.

Dezvoltarea durabilă și echitabilă a regiunii Sud-Vest Oltenia, îmbunătățirea calității vieții și creșterea competitivității economiei regionale. Sunt obiectivele asumate și îndeplinite constant de către Agenția pentru Dezvoltare Regională (ADR) Sud-Vest Oltenia, care continuă să își reconfirme statutul de instituție etalon pe harta dezvoltării regionale din România. Un statut dobândit și menținut printr-o activitate transparentă și imparțială de gestionare la nivel regional, în calitate de Organism Intermediar, a Programului Operațional Regional (POR) 2014-2020 și de implementare a politicilor de dezvoltare regională, în concordanță cu obiectivele și prioritățile de dezvoltare ale României, precum și cu obiectivele UE în domeniul coeziunii economice și sociale.

 

POR 2014-2020 vine în sprijinul dezvoltării regionale și al îmbunătățirii calității vieții. Astfel, prin intermediul celor 15 Axe Prioritare, finanțează investiții în infrastructura urbană, socială, de sănătate (UPU, ambulatorii) și educațională (creșe, grădinițe, școli, licee), drumuri județene, infrastructura de turism și obiective de patrimoniu, precum și investiții în reabilitarea termică a clădirilor publice și a blocurilor de locuințe, lucrări de cadastru, achiziționarea de panouri fotovoltaice, centre de transfer tehnologic, incubatoare de afaceri sau dezvoltarea IMM-urilor. Principalii beneficiarii ai POR sunt autoritățile publice locale, ONG-urile, unitățile de învățământ și cercetare, unitățile de cult și IMM-urile.

 

Bilanțul POR 2014-2020, la nivelul regiunii Sud-Vest Oltenia, înseamnă nu mai puțin de 1.726 de proiecte depuse, în valoare nerambursabilă de 2,27 de miliarde de euro, inclusiv apelurile SUERD (Strategia UE pentru Regiunea Dunării) și apelurile naționale. Au fost semnate 740 de contracte, în valoare nerambursabilă de aproximativ 1,686 de miliarde de euro. Sunt cifre care reflectă performanța ADR Sud-Vest Oltenia în gestionarea POR, precum și capacitatea de a obține mereu rezultate notabile.

 

Aceste eforturi s-au concretizat, astfel încât, la această dată, la nivelul regiunii Sud-Vest Oltenia, suma atrasă, de 1,686 de miliarde de euro, este de 2,5 ori mai mare decât alocarea regională inițială, iar estimările experților din cadrul ADR Sud-Vest Oltenia arată că, până la sfârșitul anului, se vor afla în implementare 850 de contracte în cadrul POR 2014-2020.

 

“De-a lungul celor 21 de ani de activitate, ADR Sud-Vest Oltenia a depus toate diligențele, în primul rând, pentru contractarea integrală a fondurilor alocate în cadrul programelor gestionate la nivelul regiunii, dar și pentru sprijinirea investițiilor promovate de către administrația publică locală și a mediului privat în implementarea cu succes a celor peste 2.000 de contracte semnate, prin care au fost atrase peste 2 miliarde de euro”, a declarat Doamna Director General al ADR Sud-Vest Oltenia, Marilena Bogheanu.

Tags: afaceri bani europeni business consiliere consulntanta consulting fonduri europene funds. finantare nerambursabila granturi investitii proiecte europene

Leave A Comment

Pentru informații detaliate despre celelalte programe cofinanțate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitați 

www.fonduri-ue.ro

Contact Us

2020 © Toate drepturile rezervate – PRO VEST Fonduri Europene

Pentru scopuri precum afișarea de conținut personalizat, folosim module cookie sau tehnologii similare. Apăsând Accept sau navigând pe acest website, ești de acord să permiți colectarea de informații prin cookie-uri sau tehnologii similare.