Consulting

Finanțări europene de până la 110.000 de euro, pentru firmele IT de educație

IMM-urile din România, care elaborează tehnologii în domeniul educației (edtech), pot aplica la un accelerator de afaceri european pentru a putea obține fonduri nerambursabile de până la 110.000 de euro.

 

  1. Buget

Bugetul total al acceleratorului de afaceri în voaloare 1,3 milioane de euro, acesta finanțând 12 firme cu cel mult 110.000 de euro fiecare, fără să le oprească parți sociale.

 

2. Obiectiv:

 IMPACT EdTech caută start-up-uri/IMM-uri pentru a oferi soluții inovatoare ce pot fi implementate de profesori, pentru a face față provocarilor comune cu care se confruntă scolile, în timpul crizei COVID-19. (de la educația primară până la învățământul secundar general și profesional).

 

3. Activități Eligibile

Finanțarea se va acorda în urma unui program de 5 luni de sesiuni de mentorat și training pentru  dezvoltarea ideii de business și în aceeași măsură pentru dezvoltarea produsului.

Programul este deschis unui spectru larg de tehnologii care sprijină învățământul la distanță:

  • Soluții de Inteligență Artificială (AI) și analize de date: aplicații pentru dispozitive mobile, cum ar fi tablete și smartphone-uri care oferă acces la conținut și instrumente bazate pe AI vizând în mod specific educația scolară sau sprijinirea și dezvoltarea noilor tendințe pedagogice;
  • Tehnologie educativă de asistență pentru educația celor cu nevoi speciale: îmbunătățirea competențelor (citire, scriere, memorare, ascultare, organizare) și activități ontask;
  • Instrumente de evaluare;
  • Soluții care abordează viața privată și protecția datelor în utilizarea instrumentelor digitale de învățare;
  • Dispozitive bazate pe hardware pentru a facilita scenarii de scolarizare la distanță pentru elevi și profesori și sisteme de calcul afectiv pentru studenții cu dizabilități, deficiențe cognitive sau alte nevoi educaționale speciale;
  • Realitate Virtuală sau Augumentată;
  • Soluții bazate pe tehnologia Blockchain.

 

4. Criterii Eligibilitate: 

Pentru a fi eligibil, solicitanții trebuie să fie IMM-uri, inclusiv start-up-uri, stabilite legal în una din țările membre ale Uniunii Europene, asociate Orizont 2020 sau din Marea Britanie, în anumite condiții.

Companiile pot aplica cu o singură cerere, iar echipa trebuie să fie formată din cel puțin două persoane cu normă întreagă cu criterii de bază pe vânzări și domeniul financiar, pedagogice (experiență în domeniul educațional, nu neapărat predare) și abilități tehnice (dezvoltarea tehnologiei).

 

Tags: afaceri bani europeni business consiliere consulntanta consulting fonduri europene funds. finantare nerambursabila granturi investitii proiecte europene

Leave A Comment

Pentru informații detaliate despre celelalte programe cofinanțate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitați 

www.fonduri-ue.ro

Contact Us

2020 © Toate drepturile rezervate – PRO VEST Fonduri Europene

Pentru scopuri precum afișarea de conținut personalizat, folosim module cookie sau tehnologii similare. Apăsând Accept sau navigând pe acest website, ești de acord să permiți colectarea de informații prin cookie-uri sau tehnologii similare.