SCHEMA DE AJUTOR DE STAT HG 807/2014

Stimularea investițiilor cu impact major în economie

Ministerul Finanțelor Publice a emis Ghidul solicitantului elaborat în baza Hotărârii Guvernului nr. 807/2014 pentru instituirea unor scheme de ajutor de stat având ca obiectiv stimularea investiţiilor cu impact major în economie. Se pot emite acorduri pentru finanţare în baza prezentei scheme până la 31 decembrie 2023, iar plata ajutorului de stat se va efectua până în anul 2028;

Obiectivul schemei:

 •  Schema de ajutor de stat are ca obiectiv stimularea creşterii economice prin realizarea de investiții noi sau extinderea unor investiții actuale şi are efect multiplicator în ceea ce priveşte dezvoltarea furnizorilor de materii prime, materiale, instalaţii şi utilaje, a prestatorilor de servicii etc;
 • Stimularea investiţiilor în tehnologii avansate și realizarea de produse inovative care conduc implicit la crearea de locuri de muncă înalt calificate;
 • Schema urmăreşte sprijinirea tuturor întreprinderilor care realizează investiţii, participând astfel activ la reducerea decalajelor economice dintre regiuni;

Beneficiari eligibili

 • Întreprinderile care pot solicita ajutor de stat în baza acestei scheme sunt întreprinderi nou-înfiinţate sau întreprinderi în activitate, atât IMM-uri cât şi întreprinderi mari, cu personalitate juridică.

  Buget:

 •  Valoarea totală a unui proiect de investiții trebuie să fie de minimum 4,5 milioane lei. Această valoare a fost determinată prin raportarea la o valoare echivalentă de aproximativ 1 milion euro (calculată la un curs de 4,5 lei/euro).

Cheltuieli eligibile:

 • Cheltuielile efectuate cu realizarea de construcţii;
 • Închiriere construcții; Valoarea maximă eligibilă a chiriei nu poate depăşi 22 lei/mp/lună; valoarea chiriei care depăşeşte valoarea maximă eligibilă este neeligibilă şi este finanţată de întreprinderea beneficiară de ajutor de stat din surse proprii. Contractul de închiriere trebuie să fie valabil cel puţin pe perioada realizării investiţiei iniţiale şi cinci ani după data finalizării acesteia cu posibilitatea prelungirii valabilităţii cu cel puţin 2 ani.
 • Instalaţii tehnice, maşini şi echipamente noi clasificate;
 • Active necorporale: activele amortizabile asociate investiţiei iniţiale care nu au o concretizare fizică sau financiară precum brevete, licenţe, know-how sau alte drepturi de proprietate intelectuală.

Cum te putem ajuta

Îți analizăm gratuit afacerea și planurile de dezvoltare pentru a afla dacă ești eligibil pentru această finanțare. În plus, te putem ajuta cu elaborarea și depunerea la timp a actelor necesare obținerii finanțării. Fiind o finanțare care necesită documentație complexă, ai nevoie de un partener cu experiență și rezultate excelente în domeniu.

Contactează-ne

Află gratuit dacă ești eligibil pentru finanțare. Sună acum la numarul de telefon: 0757 931 688.

Pentru informații detaliate despre celelalte programe cofinanțate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitați 

www.fonduri-ue.ro

Contact Us

2020-2021 © Toate drepturile rezervate – PROVEST Fonduri Europene

Pentru scopuri precum afișarea de conținut personalizat, folosim module cookie sau tehnologii similare. Apăsând Accept sau navigând pe acest website, ești de acord să permiți colectarea de informații prin cookie-uri sau tehnologii similare.