Idei de afaceri

idei de afaceri

Dacă doriți să deveniți antreprenor, este important să începeți cu o idee de afaceri excelentă. Tot ce ai nevoie este un pic de inspirație.

          Doriți să începeți o afacere, cunoașteți deja conceptul afacerii sau vă este greu să vă exprimați ideea?! Vă vom prezenta 20 de idei de afaceri profitabile care va pot ajuta să vă urmați pasiunea și să atingeți succesul:

 

Curățătorie profesională

O spălătorie/curățătorie profesională reprezintă o afacere care amplasată în locul potrivit, și condusa cu o preocupare deosebită pentru satisfacerea cerințelor clienților, cu un raport calitate-pret responsabil și corect, poate aduce un profit considerabil. Antreprenorii dispuși să investească seriozitate, timp, și devotement într-o astfel de afacere pot avea profit considerabil într-un timp scurt. Afacerile de tip spălătorie/curățătorie profesională sunt în continuă creștere, datorată în mare parte cerințelor crescute venite din partea persoanelor fizice, dar și a dezvoltării pieței de operatori comerciali (spitale, hoteluri, restaurante și anumite servicii care utilizează uniforme de lucru, etc).
Avantajele curățătoriei: număr redus de echipamente; grad ridicat de automatizare; permite funcționare 24 ore; chetuieli reduse de intreținere.

 

Covrigărie/Patiserie

O idee de afacere care se dezvoltă din ce în ce mai mult în România. În ciuda simplității (sau poate tocmai de aceea), covrigul și produsele de patiserie se dovedesc a fi o sursa excelentă de venituri pentru un întreprinzător care știe să exploateze cele 3 atu-uri ale acestora: gustul bun, prețul mic, servirea rapidă. În plus, nu uitați, aceste produse mai au și alte avantaje:

  1. Se vînd tot timpul anului (fie vară, fie iarnă, un covrig aburind, de-abia scos din cuptor stârnește instantaneu apetitul trecatorilor); 
  2. Nu aveți nevoie de cheltuieli de reclamă/promovare (amplasarea covrigăriei/patiseriei într-un loc cât de cât circulat este suficientă, pentru că mirosul îmbietor și coada permanentă vor atrage ca un magnet noi și noi clienți); 
  3. Produsele fiind foarte accesibile se vînd în cantități mari (cateva mii de bucați pe zi). 

 

Cofetărie 

Deschiderea unei cofetării este o afacere care păstrează încă un mare potențial de piață.

Ca și în cazul tuturor activităților legate de sectorul alimentar, acesta este un sector care nu suferă scăderi speciale chiar și în perioadele de criză economică și care, prin strategiile care se impun, poate garanta o rentabilitate bună a investițiilor.

Diversificarea serviciilor și a produselor, precum și menținerea constantă a calității sunt esențiale pentru o astfel de afacere. 

Pentru a obține succesul, pe lângă inventivitate și imaginație vei avea nevoie și de informații exacte privind tendințele pieței și de un plan de marketing prin care să le exploatezi.

Cultivarea legumelor/fructelor în sistem ecologic

Romania dispune de condiții unice pentru producția bio rezultată din agricultura ecologică (sol, climă, ponderea populației agricole, tradiție în agriculturpă), precum și de interese care motivează dezvoltarea acestei afaceri la cheie. Faptul ca suprafețele certificate pentru agricultura ecologică au crescut progresiv în ultimii ani marchează interesul pe care agricultura ecologică l-a starnit în rândul agricultorilor și potențialul exceptional al acestei afaceri. Legumele/fructele produse în sistem de agricultură ecologică constituie o alternativă tot mai cautată, comparativ cu cele produse în sistem convențional, nu numai pentru calitatea și gustul lor, dar mai ales pentru faptul că sunt extrem de sănătoase și necesare pentru organismul uman.

 

Fermă animale

 

Ideea unei afaceri care să completeze venituri profitabile pe termen scurt se dovedește frecvent a fi creșterea animalelor. Dacă ești iubitor de animale și vrei să ai grijă de ele, dar și să obții un venit de pe urma lor, iată câteva idei pe care le poți pune în practică la fermă pentru a obține profit și a fi înconjurat mereu de necuvântătoare:

– Creșterea păsărilor (găini, rate, curcani, prepelițe). Creşterea acestor păsări este uşoară și se poate obține profit din carne și ouă, dar sunt și unele produse secundare care pot fi rentabile, precum puful și penele;

– Creșterea bovinelor, porcilor, caprelor, iepurilor. Crescute în mod organic, poți accesa o piață a cărnii, laptelui și brânzei mult mai profitabilă;

– Creșterea albinelor, apicultură. Poți obține profit din închirierea stupilor, precum și din vânzarea mierii și a cerii de albine.

 

Planificare şi organizare de evenimente

Dacă ești o persoană organizată și plină de viață și-ți plac evenimentele, aceasta este o idee de afacere care ți se potrivește extrem de bine. Te vei simti minunat să aduci fericire în sufletele clienților tăi, iar fiecare contract de succes îți va aduce notorietate și vei primi recomandări din rândul clienților anteriori. 

Exemple evenimente: Evenimente de business, Petreceri bularci/burlacițe, Petreceri zile de naștere mai deosebite, Organizare bootcamps, Organizare team building-uri, Organizare evenimente în colaborare cu primăriile, Organizare evenimente muzicale, Organizare evenimente sportive cu taxă participare, Organizare evenimente stand-up, etc. Profitul poate fi obținut atât din serviciul de organizare în sine cât și din comisioanele din relația cu subcontractorii.

 

Sală wellness, fitness şi alimentaţie.

Este una dintre cele mai promiţătoare idei de afaceri. O idee de afaceri de care cu siguranță are nevoie piaţa din România având în vedere sistemul nostru de sănătate şi alimentaţia.

Obezitatea a crescut foarte mult în ultima perioadă în România, iar astfel de specialişti sunt la mare căutare. Mulţi ar dori un consilier care să-i ajute să slăbească, vorbim de stil de viaţă sănătos din ce în ce mai mult şi mulţi sunt în căutarea acestuia. Sala de forță este un mediu propice pentru activitatea fizică, fie că este vorba de scăderea în greutate fie pentru îmbunătățirea formei fizice.
O sală de fitness – una curată, civilizată, ușor accesibilă, dotată cu echipamente de top și unde există instructori care pot îndruma competent orice începator, amplasată chiar și la parterul unui bloc poate aduce un profit frumos.

 

Pensiune turistică

Chiar dacă lumea trece printr-o transformare profundă ca urmare a patrunderii noilor tehnologii, una dintre ideile de afaceri ce nu a fost afectată de noutăți este deschiderea unei pensiuni.

Înfiinţarea şi administrarea unei pensiuni turistice, în mediul rural sau urban, reprezintă  acel gen de afacere pe cont propriu care aduce profit motivațional.

Tot mai mulţi turişti atât din România cât și străini preferă locurile de găzduire şi mâncărurile oferite de pensiunile turistice sau de pensiunile agroturistice, pentru că acestea vin să împlinească dorinţa de a petrece câteva zile liniştite în mijlocul naturii.

 

Cafenea/Restaurant

Înființarea unei cafenele sau a unui restaurant reprezintă una dintre ideile de afaceri ușor de implementat și derulat. De asemenea, investiția inițială este relativ mică în comparație cu alte domenii de activitate, iar recuperarea acestor costuri se poate face într-un termen record, dacă se urmărește deschiderea afacerii în vecinătatea unor spații de birouri sau alte zone cu trafic pietonal intens (în centrul unui oraș, în apropierea unei universități, a unei gări, stații de metrou, etc).

Oamenii iși doresc din ce in ce mai mult ca locul în care iși beau cafeaua să fie unul relaxant, sa le ofere un moment doar pentru ei, sau pentru socializare cu prietenii, iar cu produse și servicii de calitate, nu ai cum să dai greș!

 

Fast Food

Deschiderea unui mini-restaurant fast-food, în care se vînd preparate din carne, legume și băuturi te va face să ințelegi ce inseamnă să ai propria afacere. 

Amplasarea este importantă pentru o astfel de afacere, trebuie să ne orientăm spre cele mai populate străzi, situate de regulă în centrele oraşelor, în apropierea sau în interiorul unui centru comercial, sau într-o zonă unde nu există alte locații cu mancare. Promovarea afacerii este un pas foarte important, poți dechide un site destinat livrărilor la domiciliu, astfel încât să atragi și mai mulți clienți. Fidelizarea clienților cu ajutorul anumitor promoții sau produse / ingrediente gratuite. 

Un aspect foarte important care stă la baza succesului în această afacere prezentată este calitatea ingredientelor.

 

Producție video/ servicii fotografice

Înființarea unui studio fotografic presupune nu doar achziționarea unor camera profesionale video sau fotografice, ci și abilități creative speciale, precum și mult talent și exercițiu continuu, astfel că obținerea unei finanțări nerambursabile pentru sprijinirea unei astfel de afaceri este specială.

Dacă ești freelancer și îți place să fotografiezi la diverse evenimente, ai oportunitatea de a-ți achiziționa echipamentele fotografice dorite cu ajutorul fondurilor nerambursabile.

Idei pentru a transforma un studio foto-video intr-un business profitabil: Servicii Foto/Video pentru evenimente, Fotografierea bebelusilor, Fotografia de produs, Fotografii pentru profile de business, Servicii video de prezentare companie, Servicii video pentru vlogeri, etc.

 

Servicii IT

Existența cunoștințelor necesare desfăsurarii unei astfel de activități, reprezintă un factor important pentru succesul afacerii.
O firmă specializată pe activități de servicii IT oferă servicii de aplicații software, pagini web, sisteme software, baze de date, activități de consultantă în tehnologia informațiilor, activități de management al mijloacelor de calcul, alte activități privind tehnologia informațiilor, activități ale portalurilor web, prelucrarea datelor, administrarea paginilor web.

Finanțarea poate acoperi orice cheltuială utilă pentru implementarea proiectului. Sunt eligibile cheltuielile pentru achiziția de echipamente, programe software, dar și salariile și contribuțiile sociale, chiria spațiului în care se desfășoară activitatea

 

Salon înfrumusețare / remodelare corporală

Domeniul de beauty este unul dintre cele mai de interes domenii de business din întreaga lume.

Oricând este loc pentru încă un salon de înfrumusețare! Cu un plan de afaceri bun nu ai cum să nu îți găsești locul în piața existentă.

Înainte de toate, recomandăm o poziționare și un necesar al abilităților și portofoliului de cunoștințe cu care să începi și care să genereze o motivație pozitivă. 

– Locația: să fie usor de ajuns, de identificat și de preferat să asigure un trafic cât mai mare de potențiali clienți, în limbaj popular “cât mai la vad”;

– Mediul: să se asigure o atmosferă cât mai relaxantă și cât mai aproape de serviciile profesionale oferite;

– Confortul: trebuie oferit clienților o gamă cât mai largă de servicii precum și un program de lucru cât mai flexibil.

 

Gradiniță / Afterschool

Grădinițele particulare sunt firme de servicii care doresc să presteze și să promoveze pe piață servicii de educație prescolară, adresându-se familiilor care acordă un timp mai mare serviciului (carierei).

Oamenii sunt din ce în ce mai dispuși să platească pentru un serviciu de educație de calitate, în care copilului să i se urmarească evoluția, să fie testat si să fie tratat individual. 

Din cauza lipsei de timp, o mulțime de părinți apelează la o gradiniță particulară deoarece iși pot lasa copilul până după amiaza, la sfarșitul programului lor de la birou. Serviciile pe care le oferă o grădiniță particulară sunt calitative, atât în ceea ce privește alimentația oferită cu grijă copiilor, cât și jucăriile oferite, dar și cursurile care sunt efectuate de către cei mai instruiți educatori.

Grădinițele particulare cu program prelungit au devenit modelul unei afaceri de succes datorită serviciilor pe care le ofera copiilor, transformate în beneficii pentru părinți.

 

Cabinet veterinar

Înființarea propriului cabinet veterinar este visul oricărui student care apucă drumul medicinei veterinare, iar această dorință se poate transforma în realitate cu ajutorul finanțărilor.

Numărul cabinetelor veterinare este încă scăzut față de solicitările existente pe piață, iar proprietarii de animale sunt din ce în ce mai exigenți cu privire la calitatea serviciilor veterinare.

După ce experiența practică este însușită sau completată, în cadrul altor cabinete veterinare, sub supravegherea unor medici cu experiență, tinerii medici veterinari pot lua contact nu doar cu actul medical, ci și cu administrarea unei afaceri.

Așadar, pentru o afacere profitabilă, medicul veterinar trebuie să se preocupe de aspectele administrative: pentru înființarea unui cabinet veterinar, medicul are nevoie de un spațiu adecvat, dotarea cu mobilier și echipamente medicale specifice.

 

Croitorie

Cu toții visăm să punem bazele unei afaceri profitabile. Dacă alegem să punem pe picioare o afacere și vrem să ne implicăm personal, iar talentul nostru și creativitatea merg mână în mână, este păcat să nu profităm. A fost o perioadă în care croitoriile nu prezentau un interes prea mare. Lucrurile s-au schimbat și în ultima vreme s-a remarcat un profund interes din partea clienților și a persoanelor care doresc să se lanseze în lumea afacerilor pentru obiecte personalizate și haine unicat. Să deții propria ta croitorie te ajută să îți stabilești programul de lucru în funcție de  posibilitățile tale și de comenzile pe care le ai în derulare. 

Dacă aveți un talent aparte în crearea rochiilor sau a anumitor piese vestimentare, acest aspect vă poate aduce notorietatea într-un termen foarte scurt. 

 

Spălătorie Auto

Astăzi, înțelegem că pentru o mașină care să reziste în timp și să își păstreze aspectul, este nevoie ca operațiunile de curățare și cele de protejare a exteriorului și interiorului vehiculului să fie făcute cu grijă și cu produse speciale, adaptate curățării părții metalice, a suprafețelor vitrate sau din plastic dur, a tapițeriei din material textil, din piele sau din piele ecologică etc. Tocmai de aceea, spălătoriile auto sunt intens solicitate, iar la rând poți să aștepți o jumătate de oră sau chiar mai mult. Pe acest fond și luând în considerare faptul că numărul de mașini este în continuă creștere în țara noastră, deschiderea unei spălătorii auto  poate să fie cu adevărat o afacere profitabilă. 

Tipuri de servicii oferite: spălătorie manuală, automată sau self-service.

 

Producție mobilier

Necesitatea de a crea un mediu ambiant ergonomic in incinta locuintelor persoanelor fizice și nu numai stau la baza formarii cererii pentru produsele de mobilier care va avea un caracter continu. Conform cercetarilor realizate, exista o cerere continua si in crestere pentru produse de mobiliere realizate la comanda, dupa preferinta clientilor. Piața producției de mobilier la comandă este un domeniu care se afla intr-o dezvoltare si promovare continua, avand in vedere nevoile de dotare a locuintelor, birourilor si spatiilor comerciale, necesitatea cresterii gradului de ergonomie, precum si faptul ca sectorul lemnului si al mobilei este unul prioritar pentru Romania.  Una dintre cele mai promițătoare domenii este fabricarea de mobilă de bucătărie și birou. În această industrie, există o agitație reală. În ultimii 10 ani, profiturile în acest sector au crescut considerabil în fiecare an.  

 

Amenajări interioare

Daca iubesti decoratiunile interioare, ai o casa pe care o admira toti cei care ii calca pragul, ai pe noptiera teancuri de reviste cu sfaturi si idei pentru decoratiuni sau chiar ai terminat o facultate de arte, atunci, o afacere de design interior cu siguranta ti se potriveste.

Vei avea nevoie de un bun simt estetic, de talent, rabdare, dar si de o buna cunoastere a tot ceea ce inseamna mobilier, tesaturi si decoratiuni pentru pereti. Ar trebui, de asemenea, sa fii pus la curent cu tendintele in design interior, dar sa ai cunostinte si despre designul traditional.

Cea mai importantă etapă este atragerea clienților. Există numeroase moduri de a te adresa publicului, însă principalul lucru este să convingi clientul prin calitatea serviciile pe care le oferi, dar și prin seriozitatea firmei tale. Iar pentru asta vei avea nevoie de un portofoliu cu lucrări, un site profesional de prezentare, recomandări.

 

Servicii de construcții

Serviciile de construcții sunt considerate a fi cele mai rentabile și mai promițătoare tipuri de afaceri. Dacă ați ales acest tip de comerț, atunci trebuie să știți de unde să începeți activitatea de construcții, acest lucru vă va ajuta să evitați multe dintre greșelile tipice pe care tind să le facă majoritatea antreprenorilor începători.

Ca orice întreprindere comercială modernă, activitatea prezentată este împărțită în mai multe categorii principale, acestea fiind:

   – sfera ingineriei civile;

   – construcția drumurilor;

   – construcția industrială a clădirilor.

Serviciile unei companii de construcții pot fi împărțite în două tipuri:

Principalele servicii, incluzând astfel de lucrări precum: 

– construcția de case, garaje, depozite, clădiri, etc și instalarea, demontarea, reabilitarea acestor spații. 

– servicii suplimentare – leasing de personal și echipamente, vânzare de materiale de construcție, instruire de personal, etc.

Pentru informații detaliate despre celelalte programe cofinanțate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitați 

www.fonduri-ue.ro

Contact Us

2020-2021 © Toate drepturile rezervate – PROVEST Fonduri Europene

Pentru scopuri precum afișarea de conținut personalizat, folosim module cookie sau tehnologii similare. Apăsând Accept sau navigând pe acest website, ești de acord să permiți colectarea de informații prin cookie-uri sau tehnologii similare.