Start-up Nation și Femeia Antreprenor 2024

Obține până la 250.000 lei cu cofinanțare de 10%

PROVEST

Start-up Nation 2024

Investește în Viitorul Tău Antreprenorial!

 1. Valoare Financiară: Fiecare beneficiar poate obține până la 250.000 lei, cu condiția de a crea și menține două locuri de muncă.

 2. Cofinanțare: Se necesită o cofinanțare minimă de 10% din partea beneficiarilor.

 3. Elegibilitate: Programul este destinat microîntreprinderilor, întreprinderilor mici sau mijlocii care:

  • Au până la 249 de angajați.
  • Realizează o cifră de afaceri anuală netă de până la 50 milioane euro.
  • Dețin active totale de până la 43 milioane euro.
 4. Condiții Specifice:

  • Întreprinderile trebuie să fie înființate după 01.01.2021.
  • Nu sunt eligibile firmele care au accesat anterior programele de Grant Capital de Lucru și HoReCa.
  • Este necesar ca cel puțin unul dintre acționari/administratori să demonstreze competențe digitale și antreprenoriale.
 5. Utilizarea Fondurilor:

  • Fondurile pot fi folosite pentru acoperirea costurilor cu salariile, chiriile, utilitățile, până la o sumă de 60.000 Lei.
  • Serviciile de consultanță pentru accesarea programului sunt eligibile până la 10.000 Lei.
  • Se impune achiziționarea unui pachet digital de minim 25.000 Lei, care poate include echipamente și software necesare activității.
  • Mijloace de transport: Beneficiarii pot achiziționa autoturisme, autobuze, microbuze, biciclete, mopede, motociclete, și chiar vehicule electrice, care sunt considerate echipamente tehnologice conform programului.

  • Infrastructura de afaceri: Spații de lucru, spații de producție și spații pentru prestări servicii și comerț. Valorificarea acestor spații trebuie să fie conformă cu evaluările unui expert evaluator ANEVAR, cu excepția spațiilor mobile care nu necesită acest raport.

  • Cheltuieli operaționale: Inclusiv salarii, cheltuieli de utilități (electricitate, gaz, apă, internet), servicii de contabilitate și cheltuieli aferente chiriilor.

 6. Exclusivități și Restricții:

  • Mijloacele de transport 100% electrice sunt considerate echipamente tehnologice, fără o valoare maximă specificată.
  • Nu sunt eligibile pentru finanțare întreprinderile din domenii precum producția de armament, tutun, alcool, sau cele din sectorul agricol primar și pescuit.
 7. Obligații:

  • Proiectul trebuie implementat într-un interval de maxim 12 luni de la semnarea contractului de finanțare.
  • Beneficiarii sunt supuși unei perioade de monitorizare de 3 ani.

Femeia Antreprenor 2024

Femeia Antreprenor – Ediția 2024 este un program vital implementat de Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului, gestionat de Agențiile pentru Întreprinderi Mici și Mijlocii (AIMM). Programul are un buget substanțial destinat stimulării și sprijinirii antreprenoriatului feminin pentru a dezvolta structuri economice private și pentru a îmbunătăți performanțele economice prin digitalizare, dezvoltare durabilă și inovație.

Beneficii și condiții ale programului:

 • Alocație Financiară Nerambursabilă: Beneficiarele pot primi până la 200.000 lei per proiect, acoperind până la 95% din cheltuielile eligibile, inclusiv TVA pentru societățile neplătitoare.
 • Cofinanțare: Se cere un minim de 5% cofinanțare, cu posibilitatea de a obține puncte suplimentare pentru un aport extra de peste 10%.
 • Eligibilitate: Programul este deschis pentru microîntreprinderi, întreprinderi mici și mijlocii care respectă criteriile specificate în Legea nr. 346/2004, inclusiv firme cu până la 249 de angajați și cu cifre de afaceri de până la 50 milioane euro.

Utilizarea fondurilor:

 • Finanțarea poate fi folosită pentru achiziția de echipamente tehnologice (excluzând anumite categorii precum jocurile de noroc), spații de lucru, vehicule 100% electrice, mobilier, aparatură birotică și alte investiții care contribuie la creșterea afacerii.
 • Programul acoperă, de asemenea, costurile operaționale cum ar fi salariile, utilitățile, serviciile de contabilitate și chirii, precum și consultanță și instruire în competențe digitale și antreprenoriale.

Condiții de aplicare:

 • Aplicantele trebuie să fie înregistrate oficial în România și să nu aibă datorii la bugetul general consolidat la momentul verificării. Este esențial ca cel puțin un asociat să fie femeie cu o participație de cel puțin 50% în companie.

PROVEST

Contactează-ne

Află gratuit ce finanțare ți se potrivește și care sunt condițiile pe care trebuie să le îndeplinești pentru obținerea sprijinului. Sună acum sau completează formularul și te contactăm noi.

PROVEST

De ce să colaborezi cu noi

FINANȚĂRI 2024-Start-up-Femeia-Antreprenor

Îți analizăm afacerea

Îți analizăm gratuit afacerea și planurile de dezvoltare, pentru a afla care dintre finanțările nerambursabile ți se potrivește, dacă putem îndeplinii condițiile de finanțare și dacă ai șanse reale de obținere a finanțării.

FINANȚĂRI 2024-Start-up-Femeia-Antreprenor

Te scutim de stres

Elaborăm și depunem la timp toată documentația necesară obținerii finanțării, iar tu ești scutit de timpul pierdut și de stresul depunerii în timp util a documentelor. Finanțările impun documentație complexă, iar noi avem experiența necesară.

FINANȚĂRI 2024-Start-up-Femeia-Antreprenor

Te susținem și după

Serviciile noastre nu se opresc aici, după ce obții finanțarea dorită, îți putem oferi consultanță în business, care include dezvoltarea unui plan de dezvoltare, restructurarea datoriilor și asistență în negocierea contractelor.

PROVEST

Ce spun clienții noștri

PROVEST

Clienții noștri apreciază la noi

Seriozitate

Profesionalism

Promptitudine

Suport constant

PROVEST

Completează formularul

Te sunăm noi pentru a-ți analiza GRATUIT afacerea și eligibilitatea pentru finanțarea dorită.

Pentru informații detaliate despre celelalte programe cofinanțate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitați 

www.fonduri-ue.ro

Contact Us

2020-2021 © Toate drepturile rezervate – PROVEST Fonduri Europene