Consulting

Informații despre lansarea programului IMM Plus 2024

Ministerul Finanțelor anunță lansarea Programului IMM Plus 2024, o inițiativă amplă destinată sprijinirii întreprinderilor mici și mijlocii din țară. Cu un buget generos de până la 12,5 miliarde lei (aproximativ 2,5 miliarde euro), acest program vine în întâmpinarea nevoilor de finanțare ale firmelor românești, permițându-le să acceseze credite cu dobânzi subvenționate de stat.

Programul vine ca o continuare a măsurilor implementate în cadrul fostului program IMM Invest Plus, inițiat în 2020 pe fondul pandemiei COVID-19. IMM Plus 2024 are ca scop principal facilitarea accesului la finanțare pentru firmele care se confruntă cu dificultăți în obținerea fondurilor necesare pentru investiții sau pentru menținerea activității.

Principalele caracteristici ale Programului IMM Plus 2024 includ:

  • Acces la finanțare prin credite bancare cu garanții de stat și dobânzi subvenționate.
  • Buget total de 12,5 miliarde lei, cu posibilitatea acordării de garanții în limita unui plafon de 11,1 miliarde lei pentru 11.500 de beneficiari.
  • Implementarea prin intermediul Fondului Național de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici și Mijlocii (FNGCIMM), Fondului Român de Contragarantare (FRC) și Fondului de Garantare a Creditului Rural (FGCR).

Pentru a răspunde diversității nevoilor din sectorul întreprinderilor mici și mijlocii, Programul IMM Plus 2024 este structurat în mai multe componente specializate:

  • IMM România Plus: facilitarea accesului la finanțare pentru realizarea de investiții sau pentru capital de lucru.
  • Agro Plus: sprijinirea întreprinderilor din domeniul agriculturii, pescuitului și sectorului alimentar.
  • IMM Prod Plus: acordarea de garanții guvernamentale pentru finanțarea investițiilor în sectoarele productive.
  • Construct Plus: acordarea de garanții pentru îmbunătățirea eficienței energetice și susținerea investițiilor în energie verde în sectorul construcțiilor.
  • Rural Plus: facilitarea accesului la finanțare pentru fermieri și întreprinderi din domeniul agricol.
  • Innovation Plus: acordarea de garanții pentru companiile inovatoare și/sau care își promovează produsele și serviciile destinate exportului.

Pentru detalii suplimentare despre Programul IMM Plus 2024 și modul în care întreprinderile mici și mijlocii pot beneficia de această inițiativă, vă rugăm să accesați rubrica noastră de contact, click aici.

Tags: afaceri AGRO PLUS CONSTRUCT PLUS consultanta IMM PLUS 2024 IMM ROMANIA PLUS INOVATION PLUS investitii RURAL PLUS sprijin financiar

Leave A Comment

Pentru informații detaliate despre celelalte programe cofinanțate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitați 

www.fonduri-ue.ro

Contact Us

2020-2021 © Toate drepturile rezervate – PROVEST Fonduri Europene