Consulting

Consultare Publică pentru Două Ghiduri de Cercetare, Inovare și Transfer Tehnologic în cadrul Programului Regional Sud-Vest Oltenia

ADR Sud-Vest Oltenia, în calitate de Autoritate de Management pentru Programul Regional (PR) Sud-Vest Oltenia 2021-2027, a anunțat lansarea în consultare publică a două ghiduri specifice din cadrul Priorității 1 – Competitivitate prin inovare și întreprinderi dinamice, pe data de 12 februarie 2024.

Primul ghid, Acțiunea 1.3 – Transfer tehnologic și inovare, vizează sprijinirea microîntreprinderilor și IMM-urilor în colaborare cu unitățile de cercetare pentru a stimula procesele de cercetare, dezvoltare și transfer tehnologic, cu accent pe domenii precum economia cu emisii reduse de dioxid de carbon, reziliența și adaptarea la schimbările climatice. Alocarea financiară pentru această inițiativă este de 15.348.235 euro, iar contribuția programului poate ajunge până la 90% din valoarea eligibilă a cheltuielilor finanțabile, cu un plafon maxim de 300.000 euro pe proiect, în conformitate cu reglementările privind ajutorul de minimis.

Cel de-al doilea ghid, Acțiunea 1.1 – Infrastructuri de cercetare, inovare și transfer tehnologic în colaborare cu IMM-urile, are ca obiectiv promovarea interacțiunii dintre instituțiile de învățământ superior, instituțiile de cercetare-dezvoltare și mediul de afaceri. Alocarea financiară pentru această acțiune este de 20.000.000 euro, iar sprijinul public eligibil poate ajunge până la 100% pentru organizațiile de cercetare. În cadrul acestor parteneriate, se urmărește comercializarea rezultatelor cercetării către întreprinderi și grupuri de întreprinderi interesate de inovații tehnologice.

Consultarea publică este deschisă în perioada 12 februarie – 5 martie 2024, iar observațiile și propunerile pot fi transmise prin e-mail la adresa office@adroltenia.ro.

 

 

Sursa: ADR Sud-Vest Oltenia

Tags: afaceri bani europeni consultanta finantare nerambursabila fonduri europene funds. finantare nerambursabila proiecte europene sprijin financiar

Leave A Comment

Pentru informații detaliate despre celelalte programe cofinanțate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitați 

www.fonduri-ue.ro

Contact Us

2020-2021 © Toate drepturile rezervate – PROVEST Fonduri Europene