Consulting

CONSTRUCTPLUS – granturi pentru investiții privind creșterea producției interne de produse și materiale de construcții

După recepționarea propunerilor și observațiilor formulate în urma publicării Ghidului solicitantului privind aprobarea și finanțarea Programului național pentru dezvoltarea producției interne de produse și materiale de construcții, Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului a finalizat versiunea definitivă a documentului, conform unui comunicat oficial.

Ghidul solicitantului detaliază obiectivul programului, domeniile de activitate eligibile și procedurile de depunere a documentelor necesare pentru accesarea finanțării.

Programul național pentru dezvoltarea producției interne de produse și materiale de construcții este o schemă de ajutor pe o perioadă de 4 ani, cu un buget anual de până la aproximativ 150 de milioane de euro.

Obiectivul programului „CONSTRUCTPLUS” vizează reducerea deficitului comercial generat de importurile de materiale de construcții, stimularea investițiilor în regiunile mai puțin dezvoltate și creșterea producției interne de produse și materiale de construcții prin acordarea de granturi pentru investiții inițiale sau pentru noi activități economice în sectoarele eligibile.

Schema de ajutor de stat este valabilă în perioada 2023-2026, cu un buget total de 596 de milioane de euro, distribuit în credite de angajament pentru acorduri de finanțare între 2023 și 2026 și credite bugetare pentru plata ajutorului de stat între 2024 și 2029.

Finanțarea este disponibilă pentru întreprinderile nou-înființate sau întreprinderi în activitate, atât IMM-uri cât și întreprinderi mari..

Conform Ministerului Economiei, Antreprenoriatului și Turismului, documentul final va parcurge toți pașii procedurali pentru obținerea avizelor interinstituționale și va fi supus aprobării Executivului în cadrul ședinței de Guvern.

 

Sursa: MEAT

Tags: afaceri ajutor financiar bani europeni consiliere CONSTRUCTPLUS consultanta finantare nerambursabila finantari fonduri fonduri europene fonduri nerambursabile funds. finantare nerambursabila granturi investii investitii proiecte europene sprijin financiar

Leave A Comment

Pentru informații detaliate despre celelalte programe cofinanțate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitați 

www.fonduri-ue.ro

Contact Us

2020-2021 © Toate drepturile rezervate – PROVEST Fonduri Europene