Consulting

Modificări aduse asupra Ghidului Solicitantului privind ”Intervenția Regională 1.3.B – Sprijin pentru IMM-uri”, Regiunea VEST

Agenția pentru Dezvoltare Regională (ADR) Vest, urmează să facă câteva modificări asupra ghidului aflat în consultare publică privind ”Intervenția Regională 1.3.B Sprijin pentru IMM-uri”, respectiv:

  • Valoarea minimă a ajutorului nerambursabil scade de la 500.000 de euro la 300.000 de euro pentru codurile CAEN de producție. Valoarea maximă a sprijinului rămâne 4 milioane de euro.
  • Valoarea minimă a ajutorului nerambursabil scade de la 250.000 de euro la 200.000 de euro pentru codurile CAEN de servicii. Valoarea maximă a sprijinului rămâne 1 milion de euro.

O dată cu aceste modificări, pragurile pentru contribuțiile proprii sunt reduse, acest lucru ar putea facilita accesul mai multor firme. Reducerea acestor praguri înseamnă că antreprenorii nu vor fi obligați să aducă o sumă atât de mare de bani de acasă pentru a beneficia de ajutoare de stat sau de minimis. Acest lucru poate face programul mai accesibil pentru un număr mai mare de întreprinderi.

De reamintit, cofinanțarea solicitantului este cuprinsă între 30-60% pentru cheltuielile ajutorului de stat și de 10-24% pentru ajutorul de minimis.

ADR Vest a modificat si condiția numărului de angajati, acesta scăzând de la 3 la minim 1 angajat pe care trebuie să îl aibă solicitanții eligibili.

”Intervenția Regională 1.3.B Sprijin pentru IMM-uri”, cu un buget total de 41,25 de milioane de euro pentru Regiunea de Dezvoltare VEST, respectiv județele: Arad, Timiș, Hunedoara, Caraș-Severin, urmează să se lanseze în perioada mai-iunie 2024, conform calendarului orientativ publicat de ADR Vest.

 

Pentru informații suplimentare privind condițiile, activitățile și cheltuielile eligibile puteți accesa rubrica noastră de contact, click aici.

 

SURSA: ADR VEST

 

Tags: ADR VEST afaceri bani europeni consultanta finantare finantare nerambursabila finantari fonduri fonduri europene fonduri nerambursabile investitii proiecte europene sprijin financiar sprijin imm

Leave A Comment

Pentru informații detaliate despre celelalte programe cofinanțate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitați 

www.fonduri-ue.ro

Contact Us

2020-2021 © Toate drepturile rezervate – PROVEST Fonduri Europene