Consulting

Ministrul Agriculturii anunță lansarea unui nou program de 400 milioane de euro pentru fermieri!

Anunțul făcut de Ministrul Agriculturii, Florin Barbu, privind lansarea unui program de 400 de milioane de euro pentru sprijinirea fermierilor în realizarea infrastructurii secundare de irigații este un pas important în direcția dezvoltării și modernizării sectorului agricol din România.

Iată câteva aspecte cheie ale anunțului:

Finanțare semnificativă: Suma de 400 de milioane de euro reprezintă o finanțare considerabilă care poate contribui semnificativ la îmbunătățirea infrastructurii de irigații din țară.

Sprijin pentru fermieri: Programul este conceput pentru a veni în sprijinul fermierilor, oferindu-le posibilitatea de a accesa fonduri pentru dezvoltarea și modernizarea sistemelor de irigații. Grantul de 100% și eligibilitatea TVA-ului fără cofinanțare pot facilita participarea fermierilor la acest program.

Infrastructură secundară de irigații: Accentul pus pe infrastructura secundară de irigații arată preocuparea pentru detaliile tehnice și logistice ale sistemelor de irigații, ceea ce poate contribui la o eficiență mai mare în utilizarea resurselor de apă.

Implementare prin Agenția Națională de Îmbunătățiri Funciare: Alegerea Agenției Naționale de Îmbunătățiri Funciare pentru implementarea programului sugerează o coordonare centralizată și o supraveghere eficientă a proiectului.

Viziunea de a transforma România într-o țară irigabilă: Declarația ministrului Barbu că aceste proiecte pot transforma România într-o țară irigabilă arată ambiția de a aduce îmbunătățiri semnificative în sectorul agricol prin dezvoltarea infrastructurii de irigații.

În ansamblu, acest program pare să aibă potențialul de a spori reziliența agriculturii românești prin asigurarea accesului la resursele de apă necesare pentru culturi, ceea ce poate contribui la creșterea productivității și a sustenabilității în sectorul agricol.

 

 

 

 

Tags: afaceri AFIR agricultura ajutor financiar bani europeni consultanta fermieri finantare finantare nerambursabila finantari fonduri fonduri agricultura fonduri europene fonduri nerambursabile RURAL sprijin financiar

Leave A Comment

Pentru informații detaliate despre celelalte programe cofinanțate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitați 

www.fonduri-ue.ro

Contact Us

2020-2021 © Toate drepturile rezervate – PROVEST Fonduri Europene

Pentru scopuri precum afișarea de conținut personalizat, folosim module cookie sau tehnologii similare. Apăsând Accept sau navigând pe acest website, ești de acord să permiți colectarea de informații prin cookie-uri sau tehnologii similare.