Consulting

Noi modificări aduse programului: DR-30 – Instalarea tinerilor fermieri

Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) a anunțat unele modificări și clarificări în procesul de depunere a cererilor de finanțare pentru proiectele agricole.  Principalele schimbări  pentru programul de finanțare DR-30 – Sprijin pentru instalarea tinerilor fermieri sunt:

Criteriul de selecție 6.2 – Combaterea biologică a dăunătorilor/ polenizare biologică:

  • S-a eliminat cerința ca minimum 10% din valoarea sprijinului să fie investită în acțiuni de combatere biologică a dăunătorilor/ polenizare biologică.

Criteriul de selecție 6.3:

  • A fost corectată o eroare. Criteriul este considerat îndeplinit dacă Planul de Afaceri prevede investiții în economia circulară, utilizarea energiei din surse regenerabile (cum ar fi biomasă, pompe de căldură, energie solară etc.) sau sisteme de irigare prin picurare independente energetic.

Eligibilitatea pentru instalarea tinerilor fermieri:

  • Solicitanții care figurează cu mai mult de 24 de luni înaintea depunerii cererii de finanțare, cu terenuri și/sau animale înregistrate, pot fi eligibili.
    Aceștia trebuie să nu fi beneficiat niciodată de niciun sprijin din fonduri europene, fie din finanțarea PNDR 2020, tranziția PNDR 2021 – 2022 sau prin subvenția APIA pentru activitatea agricolă.

Aceste modificări și clarificări au fost introduse pentru simplificarea procesului de depunere a cererilor și evaluare a acestora de către inspectorii AFIR. Este important ca potențialii solicitanți să consulte cu atenție noile condiții pentru a se asigura că îndeplinesc cerințele și să beneficieze de sprijinul financiar oferit prin PNDR.

 

SURSA: AFIR

Tags: AFIR agricultura ajutor financiar apel de proiecte bani bani europeni consultanta dr 30 fermieri finantare finantare nerambursabila fonduri fonduri europene PNDR proiecte europene sprijin financiar tanarul fermier

Leave A Comment

Pentru informații detaliate despre celelalte programe cofinanțate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitați 

www.fonduri-ue.ro

Contact Us

2020-2021 © Toate drepturile rezervate – PROVEST Fonduri Europene

Pentru scopuri precum afișarea de conținut personalizat, folosim module cookie sau tehnologii similare. Apăsând Accept sau navigând pe acest website, ești de acord să permiți colectarea de informații prin cookie-uri sau tehnologii similare.