Consulting

Apel nou lansat in consultare publică: Sprijin pentru internaționalizarea IMM-urilor – NORD VEST

Prezentul apel de proiecte este organizat în cadrul Priorității 1 din Programul Regional Nord Vest – în cadrul Obiectivului de Politica 1 al UE, O Europă mai competitivă și mai inteligentă, prin promovarea unei transformări economice inovatoare și inteligente și a conectivității TIC regionale, P1 – O regiune competitivă prin inovare, digitalizare și întreprinderi dinamice. Astfel, prin Intervenția 131.F – Sprijin pentru internaționalizarea IMM-urilor, este urmărită intensificarea creșterii durabile și a competitivității IMM-urilor și crearea de locuri de muncă în cadrul IMM-urilor, inclusiv prin investiții productive.

  Zonele geografice vizate de apelul de proiecte:

  • Regiunea de Dezvoltare Centru, respectiv județele Bihor, Bistrița-Năsăud, Cluj, Sălaj, Satu Mare și Maramureș.

  Perioadă Depunere Proiecte:

  • 02.2024, ora 10:00 – 15.04.2024, ora 10:00.

Obiectiv:

  • Intensificarea creșterii durabile și a competitivității IMM-urilor și crearea de locuri de muncă în cadrul IMM-urilor, inclusiv prin investitii productive;
  • Îmbunătățirea competitivității economice prin inovare și creșterea productivității muncii în cadrul IMM-urilor, prin acordarea de fonduri nerambursabile pentru realizarea de investiții. În acest sens se au în vedere IMM-urile interesate de găsirea unui model optim de creștere, atât în sensul trecerii în altă categorie de dimensiune, cât și în sensul dezvoltării activității desfășurate, în scopul creșterii dimensiunii pieței.

Buget:

  • Bugetul alocat apelului de proiecte este de 10.000.000,00 euro, din care 8.500.000,00 euro FEDR și 1.500.000,00 euro cofinanțare din BS.

Rata de sprijjn și cofinanțare:

  • Pentru proiectele depuse în cadrul prezentului rata finanțării acordată este de maxim 95% din valoarea eligibilă a proiectului;
  • Cofinanțarea din partea solicitantului este de minim 5% din valoarea cheltuielilor eligibile. Aceasta se asigură din surse proprii, ce exclud ajutoare de stat sau ajutoare de minimis.

Valoarea sprijinului financiar alocat / per beneficiar:

  • Minimum 50.000 Euro;
  • Maximum 275.000 Euro.

Solicitanți eligibili:

  • Societățile care se încadrează în categoria microîntreprinderilor, întreprinderilor mici și mijlocii din mediul urban înregistrate în regiunea Nord Vest.

Pentru informații suplimentare privind condițiile, activitățile și cheltuielile eligibile puteți accesa rubrica noastră de contact, click aici.

 

Sursa: ADR NV

Tags: afaceri ajutor financiar apel de proiecte bani europeni business consultanta consulting finantare finantare nerambursabila fonduri europene fonduri nerambursabile funds. finantare nerambursabila IMM internationalizare imm investitii microintreprindere proiecte europene sprijin financiar

Leave A Comment

Pentru informații detaliate despre celelalte programe cofinanțate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitați 

www.fonduri-ue.ro

Contact Us

2020-2021 © Toate drepturile rezervate – PROVEST Fonduri Europene

Pentru scopuri precum afișarea de conținut personalizat, folosim module cookie sau tehnologii similare. Apăsând Accept sau navigând pe acest website, ești de acord să permiți colectarea de informații prin cookie-uri sau tehnologii similare.