Consulting

Digitalizarea IMM-urilor, apel nou de proiecte – PNRR

PLANUL NAȚIONAL DE REDRESARE ȘI REZILIENȚĂ (PNRR)

(pilonul III, componenta 9, investiția I3, măsura 1)

 Digitalizarea IMM-urilor

 

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, a publicat în data de 29 august 2023, calendarul apelurilor PNRR actualizat la data de 23 august 2023. Conform calendarului în perioada 15 septembrie – 29 septembrie 2023 se va lansa ghidul solicitantului pentru Schema de minimis și schema de ajutor de stat in contextul digitalizarii IMM – urilor.

Prezenta procedură instituie o schemă de ajutor de minimis, denumită „Digitalizarea IMM-urilor – grant de până la 100.000 euro pe întreprindere care să sprijine IMM-urile în adoptarea tehnologiilor digitale“, în conformitate cu Planul național de redresare și reziliență, pilonul III^1, componenta 9 Suport pentru sectorul privat, cercetare, dezvoltare și inovare, investiția I3. Scheme de ajutor pentru sectorul privat, măsura 1. Schemă de minimis și schemă de ajutor de stat în contextul digitalizării IMM-urilor.

Conform MIPE, lansarea apelului este în data de 16.10.2023 (data estimativa), iar data finalizarii apelului de proiecte: 18.12.2023 (data estimativă).

OBIECTIV:

  • Ca obiectiv specific, prezenta măsură își propune un sistem de granturi pentru sprijinirea antreprenorilor în dezvoltarea tehnologiilor digitale avansate (cum ar fi inteligența artificială, datele și cloud computingul, tehnologia blockchain, calculul de înaltă performanță și cuantica, internetul obiectelor, securitatea cibernetică).

BUGET:

  • Bugetul alocat pentru investiția I3. Scheme de ajutor pentru sectorul privat, măsura 1. Schemă de minimis și schemă de ajutor de stat în contextul digitalizării IMM-urilor este de 000.000 euro.

Conform măsurii 1, valoarea ajutorului de minimis este cuprinsă între:

a) 20.000 și 30.000 euro pentru microîntreprindere;

b) 20.000 și 50.000 euro pentru întreprindere mică;

c) 20.000 și 100.000 euro pentru întreprindere mijlocie.

SOLICITANȚI ELIGIBILI:

  • Întreprinderile mici și mijlocii, precum și organizațiile publice care desfășoară activități de cercetare, dezvoltare și inovare.

 

sursa: MIPE

Tags: ajutor financiar bani bani europeni competente digitale Digitalizare educatie digitala finantare finantare nerambursabila finantari fonduri fonduri europene fonduri nerambursabile funds. finantare nerambursabila PNRR proiecte europene servicii digitale sprijin financiar transformare digitala

Leave A Comment

Pentru informații detaliate despre celelalte programe cofinanțate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitați 

www.fonduri-ue.ro

Contact Us

2020-2021 © Toate drepturile rezervate – PROVEST Fonduri Europene

Pentru scopuri precum afișarea de conținut personalizat, folosim module cookie sau tehnologii similare. Apăsând Accept sau navigând pe acest website, ești de acord să permiți colectarea de informații prin cookie-uri sau tehnologii similare.