Consulting

România a solicitat o lună în plus pentru evaluarea Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă

Comisia Europeană a primit planul de Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă și a început evaluarea cerințelor și obiectivelor convenite pentru o creștere echitabiă și ecologică. Acest proces este în desfășurare și pentru România, iar informațiile conform cărora Comisia a respins planul nu sunt corecte.

 

De asemenea, Comisia Europeană arată că România a cerut prelungirea perioadei de evaluare, solicitare care a fost acceptată. Conform declarațiilor făcute de CE aceste schimburi de opinii cu statele membre sunt perfect normale și reprezintă o parte a procesului de evaluare.

 

Ministrul Proiectelor Europene, Cristian Ghinea, a transmis faptul că PNRR poate fi respins o singură dată în iulie sau septembrie și de asemenea a explicat într-un interviu acordat pentru postul PRIMA TV care este modul de evaluare al Comisiei.

 

Eurodeputații solicită Comisiei să evalueze cu atenție și să se asigure că fiecare dintre planurile naționale de redresare și reziliență (PNRR) contribuie în mod eficient la cele șase domenii convenite: tranziția verde; transformarea digitală; competitivitatea; coeziunea socială; reacția instituțională și pregătirea pentru situații de criză; și generația următoare, inclusiv educația și competențele.

Planurile trebuie să aloce cel puțin 37% din buget protecției climei, inclusiv biodiversității, subliniază deputații, iar dispozițiile privind principiul de „a nu prejudicia în mod semnificativ” reprezintă un instrument esențial pentru sprijinirea tranziției verzi.

Deputații subliniază că bugetul alocat acțiunilor digitale (20%) trebuie să contribuie la tranziția digitală, inclusiv la aspectele legate de securitate, interesele strategice ale UE și infrastructura digitală


Leave A Comment

Pentru informații detaliate despre celelalte programe cofinanțate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitați 

www.fonduri-ue.ro

Contact Us

Parteneri oficiali

2020-2021 © Toate drepturile rezervate – PROVEST Fonduri Europene