page contents
Consulting

Noi declarații privind PNRR transmise de ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Cristian Ghinea

Confom unor declarații transmise de ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Cristian Ghinea,   Planul Național de Redresare și Reziliență este proces de consultări cu Comisia Europeană.

Planul Național de Redresare și Reziliență nu se află în variantă finală, de aceea, toate modificările și observațiile fac parte din procesul normal de completare și negociere.

”Lucrăm, împreună cu echipa din Minister și cu cele din ministerele de linie, pe componentele extinse care însumează peste 1.000 de pagini, este o muncă extrem de complexă și mulțumesc pentru efort tuturor celor implicați.

Legat de detaliile privind unele componente: pe componenta de transport, noi propunem cea mai mare alocare dintre toate statele membre, pe domeniul rutier. Credem că avem obligația de a oferi românilor rețeaua de autostrăzi. Totuși, nu este o solicitare simplă pentru Comisia Europeană, de aceea au loc mai multe discuții pe acest subiect.

Pe componenta de irigații, discuțiile tehnice se referă la modul de îndeplinire a obligațiilor de mediu în cadrul viitoarelor investiții. Este o analiză pe care o facem în paralel cu Comisia și unele abordări sunt diferite, dar acesta e rolul discuțiilor tehnice, de a clarifica detalii.

România este în grafic și procesul este în linie cu tot ceea ce se întâmplă pe acest mecanism, la nivel european. O singură țară a trimis componentele extinse în mod oficial – chiar astăzi. Până în acest moment, câteva țări au anunțat deja că vor transmite după 30 aprilie.”, a declarat Ministrul Ghinea.

 

În perioada imediat următoare Ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Cristian Ghinea, va discuta cu Margrethe Vestager, vicepreședinte executiv al Comisiei Europene pentru a putea pune la punct calendarul cel mai adecvat privind transmiterea oficială a PNRR.

 

Totodată, oficial, vor mai urma două luni de analiză a Comisiei Europene pe documentele trimise de statele membre. Abia atunci vorbim de o evaluare a Planului României.

 

 

 

Sursa: Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene

 

 


Leave A Comment

Pentru informații detaliate despre celelalte programe cofinanțate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitați 

www.fonduri-ue.ro

Contact Us

AGENTIA DE CONSULTANTA PROVEST S.R.L
Municipiul Reșița, stradă Petru Maior nr 2, Spațiu administrativ nr 421, județul Caraș-Severin
CUI 41646670

2020 © Toate drepturile rezervate – PRO VEST Fonduri Europene

Pentru scopuri precum afișarea de conținut personalizat, folosim module cookie sau tehnologii similare. Apăsând Accept sau navigând pe acest website, ești de acord să permiți colectarea de informații prin cookie-uri sau tehnologii similare.