page contents
Consulting

Programul IMM Invest & Agro IMM Invest

În data de 12 aprilie 2021 a fost publicat în Monitorul Oficial HG 422/2021 privind normele de aplicare ale programului IMM Invest 2021 și ale subprogramului Agro IMM Invest, prin care IMM-urile din  România  vor putea obține credite bancare garantate de stat. Fermierii vor putea beneficia în plus și o subvenție de 10% din valoarea creditului garantat.

IMM INVEST ROMÂNIA este destinat susținerii mediului antreprenorial, facilitând accesul IMM-urilor la finanțare, prin accesarea unuia sau a mai multor credite pentru realizarea de investiții sau credite/linii de credit pentru capital de lucru, garantate de către FNGCIMM în numele și contul statului român, prin Ministerul Finanțelor Publice.

Subprogramul AGRO IMM INVEST este dedicat întreprinderilor mici și mijlocii şi întreprinderile mici cu capitalizare de piaţă medie din domeniul agriculturii, pescuitului, acvaculturii și sectorului alimentar.

 

BENEFICIARI ELIGIBILI:

 • IMM Invest: Microîntreprinderi, întreprinderi mici și mijlocii;
 • Agro IMM Invest: Întreprinderi mici și mijlocii şi întreprinderi mici cu capitalizare de piaţă medie, din domeniul agriculturii, pescuitului, acvaculturii și sectorului alimentar.

 

VALOAREA FINANȚĂRII:

 • Pentru Capitalul de lucur: Max. 5.000.000 lei;
 • Pentru investiții: Max. 10.000.000 lei. 

 

GRANT NERAMBURSABIL:

Prin grant se acordă şi o componentă nerambursabilă de maximum 10% din valoarea finanţării garantate:

 • 120.000 euro – Pentru întreprinderile din sectorul pescuitului şi acvaculturii;
 • 100.000 euro – Pentru întreprinderile din domeniul producţiei primare de produse agricole;
 • 800.000 euro – Pentru întreprinderile din sectorul alimentar.

Grantul va fi acordat în termen de 1 an de zile în funcție de utilizarea creditului garantat. Sprijnul nerambursanil se suportă din bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Finanţelor Publice. 

 

​ CHELTUIELI ELIGIBILE:

 • Credite / linii de credit acordate pentru capital de lucru: salarii, cheltuieli cu furnizorii, utilități, taxe la bugetul de stat, materii prime, consumabile, alte materiale, alte cheltuieli de exploatare;
 • Credite acordate pentru investiții: realizarea unor investiții pentru dezvoltarea afacerii.
 • Creditele garantate în cadrul subprogramului AGRO IMM INVEST vor avea o perioadă de grație de maxim 24 de luni pentru rambursarea principalului, iar rambursarea creditelor se efectuează în cel puțin 2 rate pe an;

 

AVANTAJELE CREDITULUI GARANTAT IMM INVEST

 • Statul poate garanta pana la 90% din valoarea creditelor pe care le accesati la una din bancile partenere!
 • Nu platiti dobanda, comision de garantare sau alte costuri de acordare! Din ajutorul de stat se acopera plata dobanzii datorate de beneficiarii Programului opt luni de la data acordarii creditului, iar comisionul de administrare si comisionul de risc vor fi subventionate integral pe toata durata de derulare a creditului garantat in cadrul Programului.
 • Nu platiti comision de rambursare anticipata!
 • Valoarea maxima a creditelor poate fi de pana la 10.000.000 lei pentru investitii si pana la 5.000.000 lei pentru capital de lucru

Leave A Comment

Pentru informații detaliate despre celelalte programe cofinanțate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitați 

www.fonduri-ue.ro

Contact Us

AGENTIA DE CONSULTANTA PROVEST S.R.L
Municipiul Reșița, stradă Petru Maior nr 2, Spațiu administrativ nr 421, județul Caraș-Severin
CUI 41646670

2020 © Toate drepturile rezervate – PRO VEST Fonduri Europene

Pentru scopuri precum afișarea de conținut personalizat, folosim module cookie sau tehnologii similare. Apăsând Accept sau navigând pe acest website, ești de acord să permiți colectarea de informații prin cookie-uri sau tehnologii similare.