page contents
Consulting

Consultări asupra schemei de ajutor pentru Sectorul HoReCa, a fost anunțată perioada de înscrieri

În data de 31 martie 2021 – Secretarii de Stat Valentina Saygo și Paul Ene din cadrul Ministerului Economiei, Antreprenoriatului și Turismului s-au întâlnit cu reprezentanții mai multor asociații profesionale și organizații patronale din turism pentru a discuta forma procedurii de implementare a schemei de ajutor de stat destinată industriei HoReCa.

Secretarul de Stat Paul Ene a prezentat obiectivul proiectulului de procedură de implementare, elaborat de specialiștii din cadrul instituției și implicit modificările ce ar trebui aduse, privind baza de calcul și categoriile de venituri care intră în componența cifrei de afaceri. Cifră de afaceri ce stă la baza formulei de calcul pentru obținerea granturilor.

 

În cadrul consultărilor au fost dezbătute toate punctele proiectului de procedură, cu scopul de a crea un cadru facil operatorilor economici, care să poată îngloba o arie cât mai mare a eventualelor situații ce pot apărea în vederea aplicării.

Conform Ministerului Economiei, Antreprenoriatului și Turismului, printre modificările ce urmează să fie dezbătute și votate de Camera Deputaților ar fi:

  • eliminarea limitărilor aduse cheltuielilor eligibile prin OUG nr.10/2021 prin articolul 5, alineatul 5: „Din grantul acordat beneficiarii pot achita obligațiile fiscale, precum și alte creanțe bugetare administrate de organul fiscal central, care se înregistrează la plată după data acordării ajutorului de stat și până la expirarea perioadei de 12 luni, respectiv 24 de luni, prevăzută la art. 5.”
  • posibilitatea de opta pentru virarea granturilor în conturi deschise la băncile comerciale, ce vor fi selectate în program printr-o procedură transparentă;
  • majorarea plafonului maxim cumulativ, pentru prezenta schemă și alte măsuri de sprijin COVID-19, de la 800.000 euro, la 1.800.000 euro.

 

De asemenea, în urma discuțiilor, cei prezenți au stabilit ca, în a doua jumătate a lunii aprilie, proiectul procedurii de implementare a schemei de ajutor de stat pentru HoReCa să fie supus dezbaterii publice.

Totodată, conform comunicatului oficial transmis de Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului,  deschiderea etapei de înscriere va fi realizată după 01 iunie.

Până la această dată toți beneficiarii vor putea depune, conform termenelor legale, situațiile financiare obligatorii.

Sursa: MEAT


Leave A Comment

Pentru informații detaliate despre celelalte programe cofinanțate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitați 

www.fonduri-ue.ro

Contact Us

AGENTIA DE CONSULTANTA PROVEST S.R.L
Municipiul Reșița, stradă Petru Maior nr 2, Spațiu administrativ nr 421, județul Caraș-Severin
CUI 41646670

2020 © Toate drepturile rezervate – PRO VEST Fonduri Europene

Pentru scopuri precum afișarea de conținut personalizat, folosim module cookie sau tehnologii similare. Apăsând Accept sau navigând pe acest website, ești de acord să permiți colectarea de informații prin cookie-uri sau tehnologii similare.