page contents
Consulting

Perioada estimată de lansare pentru înfiinţarea şi dezvoltarea afacerilor în zonele rurale pentru activități neagricole

Conform unor informații tansmise de Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, în urma unei solicitări a fonduri-structurale.ro, privind lansarea pe parcursul anului 2021, a submăsurilor 6.2 „Sprijin pentru înființarea de activități neagricole în zone rurale” și 6.4 „Investiții în crearea şi dezvoltarea de activități neagricole”, aceste submăsuri vor fi lansate în cea de-a doua parte a anului 2021.

  • Conform MADR, submăsurile care vor fi lansate din fondurile de tranziție aferente perioadei 2021-2022 se regăsesc și submăsura 6.2 „Sprijin pentru înființarea de activități neagricole în zone rurale” (cu o alocare publică de aproximativ 50 mil. euro) și submăsura 6.4 „Investiții în crearea şi dezvoltarea de activități neagricole” (cu o alocare publică de aproximativ 100 mil. euro).
  • MADR estimează că cel mai probabil submăsurile specificate vor fi lansate în cea de-a doua parte a anului 2021.

 

OBIECTIV – Submăsura 6.2 – Sprijin pentru înființare de activități neagricole în zone rurale

  • Sprijin pentru facilitarea diversificării prin înfiinţarea şi dezvoltarea de microîntreprinderi şi întreprinderi mici în sectorul non-agricol din zonele rurale, în vederea unei dezvoltări economice durabile, creării de locuri de muncă și reducerii sărăciei în spațiul rural.
  • Diversificarea economiei rurale prin creşterea numărului de micro întreprinderi şi întreprinderi mici în sectorul neagricol, dezvoltarea serviciilor şi crearea de locuri de muncă în spaţiul rural;
  • Încurajarea menţinerii şi dezvoltării activităţilor meşteşugăreşti tradiţionale

BUGET: 50.000 – 70.000 euro / per beneficiar.

 

OBIECTIV – Submăsura 6.4 – Investiții în crearea și dezvoltarea de activități neagricole

  • Sprijin pentru microîntreprinderi şi întreprinderi mici din mediul rural, care își creează sau dezvoltă activități non-agricole în zonele rurale.
  • Stimularea mediului de afaceri din rural, contribuind la creșterea numărului de activități non-agricole desfășurate în zonele rurale;
  • Dezvoltarea activităților non-agricole existente; crearea de locuri de muncă, creșterea veniturilor populației rurale și diminuarea disparităților dintre rural și urban.

BUGET: Maximum 200.000 euro / per beneficiar


Leave A Comment

Pentru informații detaliate despre celelalte programe cofinanțate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitați 

www.fonduri-ue.ro

Contact Us

AGENTIA DE CONSULTANTA PROVEST S.R.L
Municipiul Reșița, stradă Petru Maior nr 2, Spațiu administrativ nr 421, județul Caraș-Severin
CUI 41646670

2020 © Toate drepturile rezervate – PRO VEST Fonduri Europene

Pentru scopuri precum afișarea de conținut personalizat, folosim module cookie sau tehnologii similare. Apăsând Accept sau navigând pe acest website, ești de acord să permiți colectarea de informații prin cookie-uri sau tehnologii similare.