page contents
Consulting

Programele IMM Invest și Agro IMM Invest au fost prelungite

În data de 10 martie 2021, Guvernul a aprobat prelungirea programului IMM Invest pentru anul 2021, care include şi programul Agro Invest destinat fermierilor, cu un plafon de un miliard de lei.

“În ședința de guvern de astăzi a fost aprobat programul IMM Invest, prelungirea pentru 2021, care include și programul Agro Invest destinat fermierilor. Anul trecut, când am implementat IMM Invest, au fost mai multe probleme și am văzut nevoia de a crea un program special pentru fermieri, cu un plafon de un miliard de lei. Înțeleg că suma este aproape solicitată deja și dacă este un program de succes, așa cum este și IMM Invest, vom avea grijă să suplimentăm suma”, a transmis Florin Cîțu în conferința de presă de la Palatul Victoria.

OBIECTIV:

 • Acordarea de facilităţi de garantare de către stat în mod transparent şi nediscriminatoriu pentru creditele acordate întreprinderilor mici şi mijlocii şi întreprinderilor mici, facilități menite să asigure continuarea lucrărilor agricole, plantarea culturilor și desfășurarea optimă a lucrărilor de recoltare, cât și de menținerea lanțurilor de aprovizionare;

 

BENEFICIARI:

 • Beneficiarii grantului sunt întreprinderile mici şi mijlocii, întreprinderile mici cu capitalizare de piaţă medie, precum şi fermierii din domeniul agriculturii, pescuitului, acvaculturii şi sectorului alimentar.


VALOAREA FINANȚĂRII:

 • Pentru Capitalul de lucur: Max. 5.000.000 lei;
 • Pentru investiții: Max. 10.000.000 lei.


GRANT NERAMBURSABIL:

Prin grant se acordă şi o componentă nerambursabilă de maximum 10% din valoarea finanţării garantate:

 • 000 euro – Pentru întreprinderile din sectorul pescuitului şi acvaculturii;
 • 000 euro – Pentru întreprinderile din domeniul producţiei primare de produse agricole;
 • 000 euro – Pentru întreprinderile din sectorul alimentar.

Grantul va fi acordat în termen de 1 an de zile în funcție de utilizarea creditului garantat.  Sprijnul nerambursanil se suportă din bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Finanţelor Publice.

 

ACTIVITĂȚI / CHELTUIELI ELIGIBILE:

 • Credite / linii de credit acordate pentru capital de lucru:salarii, cheltuieli cu furnizorii, utilități, taxe la bugetul de stat, materii prime, consumabile, alte materiale, alte cheltuieli de exploatare;
 • Credite acordate pentru investiții:realizarea unor investiții pentru dezvoltarea afacerii.
 • Creditele garantate în cadrul subprogramului AGRO IMM INVEST vor avea o perioadă de grație de  maxim 24 de luni pentru rambursarea principalului, iar rambursarea creditelor se efectuează în cel puțin 2 rate pe an;

 

AVANTAJE:

 • Statul garantează până la 90% din valoarea creditelor;
 • Dobânda este subvenționată pe o perioadă de 8 luni de la data acordării creditului;
 • Comisionul de administrare și comisionul de risc vor fi subvenționate integral de Stat pe toată durata de derulare a creditului garantat în cadrul Programului.
 • Nu plătiți comision de rambursare anticipată!

 


Leave A Comment

Pentru informații detaliate despre celelalte programe cofinanțate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitați 

www.fonduri-ue.ro

Contact Us

AGENTIA DE CONSULTANTA PROVEST S.R.L
Municipiul Reșița, stradă Petru Maior nr 2, Spațiu administrativ nr 421, județul Caraș-Severin
CUI 41646670

2020 © Toate drepturile rezervate – PRO VEST Fonduri Europene

Pentru scopuri precum afișarea de conținut personalizat, folosim module cookie sau tehnologii similare. Apăsând Accept sau navigând pe acest website, ești de acord să permiți colectarea de informații prin cookie-uri sau tehnologii similare.