page contents
Consulting

Au fost actualizate schemele de ajutor financiar dedicate sectorului cultural

În data de 8 martie 2021, Ministerul Culturii a publicat varianta actualizată a schemelor de ajutor de stat și minimis, oferite ca sprijin financiar în contextul pandemiei COVID-19 pentru sectorul cultural.

Forma actualizată a schemelor este rezultatul centralizării și al analizei temeinice a unui număr semnificativ de observații și propuneri de modificare primite în urma procesului de consultare publică.

Conform, Ministerului Culturii acesta a transmis către Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene schemele de ajutor de stat și de minimis, pentru a fi incluse în cadrul priorităților investiționale ale Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR).

 

Măsurile de sprijin oferite sunt următoarele:

I          SCHEMĂ DE AJUTOR DE MINIMIS PENTRU SECTORUL CULTURAL INDEPENDENT (Societăți, ONG, PFA, ÎI, ÎF)

II        SCHEMĂ DE AJUTOR DE MINIMIS PENTRU ARTIȘTI (persoane fizice, persoane juridice, prin intermediul Organismelor de gestiune colectivă și UAP)

III      AJUTOR DE STAT (CADRUL COVID) PENTRU ORGANIZATORI, LIBRĂRII, EDITURI ȘI CINEMATOGRAFE

  • MĂSURA A: ORGANIZATORI DE FESTIVALURI ȘI EVENIMENTE CULTURALE
  • MĂSURA B: LIBRĂRII
  • MĂSURA C: EDITURI
  • MĂSURA CINEMATOGRAFE

 

De asemenea, Ministerul Culturii a anunțat organizarea unei ultime consultări la finalul acestei săptămâni, privind optimizarea atât pentru conținut, cât și pentru aplicabilitatea schemelor de ajutor financiar, astfel încât acestea să răspundă în mod real la nevoile operatorilor culturali.

 

În  eventualitatea în care acest program de Finanțare Nerambursabilă prezintă interes pentru societatea dumneavoastră, și doriți să obțineți mai multe informații vă rugam să ne contactați  prin e-mail sau apel telefonic iar noi vă stăm la dispoziție.

 

Sursa: Ministerul Culturii


Leave A Comment

Pentru informații detaliate despre celelalte programe cofinanțate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitați 

www.fonduri-ue.ro

Contact Us

AGENTIA DE CONSULTANTA PROVEST S.R.L
Municipiul Reșița, stradă Petru Maior nr 2, Spațiu administrativ nr 421, județul Caraș-Severin
CUI 41646670

2020 © Toate drepturile rezervate – PRO VEST Fonduri Europene

Pentru scopuri precum afișarea de conținut personalizat, folosim module cookie sau tehnologii similare. Apăsând Accept sau navigând pe acest website, ești de acord să permiți colectarea de informații prin cookie-uri sau tehnologii similare.