page contents
Consulting

APIA anunță demararea Campaniei de primire a Cererii Unice de Plată în anului 2021

În data de 02 martie 2021, Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură a anunțat faptul că a demarat Campania de primire a Cererilor Unice de Plată în anului 2021.

Astfel, în contextul pandemiei cu virusul Covid-19, fermierii vor putea să își înregistreze Cererile unice de plată în anul 2021 fără a se prezenta la Centrele județene/locale APIA şi/sau al Centrul Municipiului Bucureşti, până la data de 15 mai 2021.

Se va completa o singură Cerere Unică de Plată, chiar dacă se utilizează suprafeţe de teren în diferite localităţi sau judeţe.

 

Conform APIA, fermierii își vor actualiza parcelele agricole, elementele ZIE (zone de interes ecologic) și toate informațiile din cerere, prin accesarea aplicației IPA ONLINE din versiunea internet, conform Manualului de utilizare IPA-Online (accesibil în aplicaţie).

Totodata, fermierii trebuie să verifice împreună cu primăria pe raza căreia dețin terenul, situația înscrierii în Registrul agricol a terenului și să permită primăriei să transmită la APIA adeverința.

Documentele doveditoare ale terenului ce se află la dispoziţia fermierului trebuie să fie încheiate înaintea depunerii Cererii unice de plată şi să fie valabile la data depunerii Cererii. Documentele se transmit electronic pe adresele de e-mail ale Centrelor APIA.

Responsabilitatea privind legalitatea şi valabilitatea documentelor aparţine fermierului și/sau autorităţii care a emis/atestat aceste documente, după caz.

 

În cazul fermierilor din sectorul zootehniei, aceștia au obligația să se asigure că datele sunt actualizate în Registrul Naţional al Exploataţiilor (medic veterinar concesionar / asociaţie / propriile evidenţe, dacă sunteţi utilizator SNIIA) și să se adreseze Centrului județean/local al APIA şi / sau al Centrul Municipiului Bucureşti în vederea completării declarației sector zootehnic în aplicația dedicată sectorului zootehnic, înainte de accesarea IPA Online.

 

Conform comunicatului transmis, fermierii înscrisi vor fi contactați de funcționarii APIA în vederea finalizării electronice a cererii și de asemenea pentru programarea acestora în vederea semnării Cererii și declarațiilor atașate acesteia.

 

Sursa: APIA


Leave A Comment

Pentru informații detaliate despre celelalte programe cofinanțate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitați 

www.fonduri-ue.ro

Contact Us

AGENTIA DE CONSULTANTA PROVEST S.R.L
Municipiul Reșița, stradă Petru Maior nr 2, Spațiu administrativ nr 421, județul Caraș-Severin
CUI 41646670

2020 © Toate drepturile rezervate – PRO VEST Fonduri Europene

Pentru scopuri precum afișarea de conținut personalizat, folosim module cookie sau tehnologii similare. Apăsând Accept sau navigând pe acest website, ești de acord să permiți colectarea de informații prin cookie-uri sau tehnologii similare.