page contents
Consulting

Premierul Florin Cîțu dorește eliminarea din cadrul Măsurii 3 a societăților ce au optat pentru cheltuieli cu spații imobiliare

În data de 25 februarie 2021, Premierul României, Florin Cîțu, a făcut declarații referitoare la soluționarea Măsurii 3 – Granturi pentru investiții, prezent fiind în Consiliul Național al Întreprinderilor Private Mici și Mijlocii din România. Schema de ajutor de stat instituită prin OUG nr. 130, alocă pentru Măsura 3 – Granturi pentru investiții, valori cuprinse între 50.000 și 200.000 de euro, granturi acordate în contexul  pandemiei pentru a facilita relansarea economică.

Conform premierului Cîțu, soluționarea problemei pentru Măsura 3 ar fi eliminarea din program a firmelor care au optat pentru cheltuieli cu spații imobiliare, acesta a declarat: „Să eliminăm acele proiecte din măsura 3 care sunt legate de imobiliare și să putem merge mai departe. Este o discuție pe care o să o am cu ministrul Economiei.”

„Cred că a fost o interpretare mai largă a ceea ce noi am spus în acea măsură. Când am vorbit de spații de producție, nu se gândea nimeni la imobiliare. Asta e interpretarea noastră. Asta este. E adevărat că nu poți să știi întotdeauana cum e folosit în partea cealaltă. E posibil ca o soluție pe care să o avem pe termen scurt acum este să eliminăm acele proiecte din Măsura 3 care sunt legate de imobiliar și să putem merge mai departe. E o discuție pe care o să o am cu ministrul Economiei. Ar fi păcat să nu mergem mai departe. Toată problema a fost la modul de interpretare a ordonanței de urgență. Noi vorbeam de spații de producție, dar producția are un sens mai larg, depunde de cine și cum interpretează. Deci acolo încercăm să găsim cât mai rapid o soluție ca să meargă programul” – a declarat prim-ministrul.

În data de 5 februarie 2021, Ministrul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului, Claudiu Năsui, a declarat că „măsura 3 de ajutor de stat nu își atinge scopul pentru care a fost creată”,  din totalul de 27.736 de aplicanți, 8.275 au aplicat pentru imobile.

 

De asemenea, Premierul Florin Cîțu a declarat faptul că toată problema a apărut în urma interpretării ordonanței de urgență.

Acesta a mai declarat că plățile vor fi efectuate în momentul în care bugetul va fi aprobat, Premierul „speră” ca bugetul să fie aprobat săptămâna viitoare.

 


Leave A Comment

Pentru informații detaliate despre celelalte programe cofinanțate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitați 

www.fonduri-ue.ro

Contact Us

AGENTIA DE CONSULTANTA PROVEST S.R.L
Municipiul Reșița, stradă Petru Maior nr 2, Spațiu administrativ nr 421, județul Caraș-Severin
CUI 41646670

2020 © Toate drepturile rezervate – PRO VEST Fonduri Europene

Pentru scopuri precum afișarea de conținut personalizat, folosim module cookie sau tehnologii similare. Apăsând Accept sau navigând pe acest website, ești de acord să permiți colectarea de informații prin cookie-uri sau tehnologii similare.